Pages

Thursday, June 5, 2014

6 Hijau 1996 SKCE - Kerana Pokok Sena

Kerana Pokok Sena.

Ermmm.. tak tau mana nak mula.
Ok.

Saya suka pokok sena.
Even pernah buat entry masa musim bunga sena tahun lepas.


Then tahun ni musim tu datang lagi.
Beberapa kali saya upload kat FB pasal sawan pokok sena ni.

Sampai ada blogger siap komen kat FB yang perasan kesukaan saya kat pokok ni.

Ni antara gambar-gambar pokok sena kesayangan yang di upload.






Sampai lah satu hari, wassap yang jadi penyebab segalanya.


Wassap dari kawan zaman kanak-kanak.
Rohana Saad.
Wahhhhh.. nama penuh aku letak Ana.
Dia antar gambar pokok sena.

"Untuk mu Ngah..huhu"

Aduihhh.. nasibaik dia kat perlis.
Kalau dekat-dekat memang aku gi cium dah.

Apa yang seronok sangat?
Yela. 
Giler tak sawan mak bila kawan y jauh disinun antar gambar bunga y ko suka.
Maksudnya dia ingat kita.

Terlalu seronok makcik snap shot terus up kat FB.

Part seterusnya aku dah tak faham.
Things happened so fast.

Begin with the snapshot,
kawan-kawan seangkatan dengan aku and Hana mula komen.

Long (Fairus)
Baiti
Rusydina
Sabariah
Pudin
Main sahut menyahut kat komen.

Makin lama makin berkembang.
Tu keje Long aka Fairus aka  Ketua Darjah.
Kumpul punyer kumpul hampir nak cukup 44 orang semua ahli kelas dikumpulkan melalui FB dan wassap.

Fairus admin group wassap
Kerana Pokok Sena - SKCE

Everything happened less then 48 hours.
Dasat tol dorang kumpul geng.
Korek habis-habisan.

Part paling tak tahan Fairus siap buat sketch kedudukan dalam kelas.
Dan part paling sedih aku tak ingat aku dok ngan sapa.

Laju berdesut wassap.
Rasanya dekat seminggu kot yang trafik tinggi je.
Bayangkan ko tinggal hp ni 1 jam Unread Message boleh cecah 1000.
Memang tak daya nak baca kalau ko tgl ko kejap.
Memang skip la.

Part yang tak tahan bahagian mengilai sengeh2 sorang2.
Mak aku pun naik heran.

Baiti siap cakap tak jadi keje.
Bos jeling.
Tapi Baiti ni ibu mithali, dia layan bila siang je. 
Malam memang diam dia.
Family time.

Mc Da siap left group lagi sebab tak tahan dia nak audit tp edicted kat group ni.

Rusydina - seawal kol 5.30 pgi dah mula siaran.

Pudin - Ada je memanjang. Aku pun heran dia takder keje lain ke.

Long / Fairus - masih bertindak sebagai ketua darjah. Mengawal topic supaya tak sesat ke laut.

Saiful - Bini dalam pantang memang ke laut je la topic dia.

Norihan - Cikgu ke Sabah sana.

Noriman/ Ime : Dari zaman skola aku memang tak tahan ngan dia.
Asik buat lawak je.
Tapi apsal skrg ko cun melecun?

Hajar - Geng hoki dan nasyid.
Kecik comey budaknya. Ehhh.. mak budak.

Gee - Rupanya dia dok kat area rumah aku je. Tapi tak pernah jumpa lagi. 
InsyaAllah ada jodoh kita jumpa.

Duwe - Yang ni kejenya menulis je la.

Sabariah - Abang dia ensem ooo.. Ehh.. dia bukan sekadar kawan kat sekolah. Tapi kawan main pondok2 kat rumah nenek.

Ana - kawan teristimewa dihati ku.
Kalau pasal Ana ni 1 entry pun blom cukup.

Pengsan makcik nak sebut semua.

Apa-apa pun Group Wasssap Kerana Pokok Sena memang fenomena sekarang.











Sorry kalau tak sebut semua.
Kepala dah jem.
Anak dok ajak main.

Kalau rajin makcik up lagi.

Kerana Pokok Sena - SKCE






2 comments:

Sha Nikitasakura said...

Penah tgk pokok tu tepi jln, bru hari ni tau itulah rupanyer pokok sena..ingat dlm pantun je ade

fairuspeng said...

Ngah... kena tuntut royalti ni.. ada gambar aku... lalalala

tapi Kerana Pokok Sena Semakin sunyi