Pages

Friday, October 25, 2013

To Do List 2013

Banyak betul List Mama Lynd ni.
Mula-mula wish list the To Do pulak.
Tak per la, it is all about life.

Dah October.
Dah nak habis tahun dah.
Target nak bersihkan kepala ini dari senarai nak buat itu ini.

1. Penamaan KWSP.
Hari tu dah register tapi gagal sebab no IC penama tak cukup.
Hais.. kena gi lagi sekali.

2. Pengeluaran KWSP
Nak buat pengeluaran untuk rumah.

3. Kat Debit Maybank
Dah berkurun dah dok pakai kad itam kuning ni lagi.
Nak tukar kad ceri.
Hari tu dah g tapi off line pulak.

4. Bank In Tabung Haji.
Duit raya anak-anak belom bank in lagi.
Tambah lagi dah keluarkan duit dari ASB Kaseh.
Sume nak masuk TH je.
Tutup terus ASB.
Sebab?
Anda search dan tepuk dada tanya selera.

5. Dentist
Tahun ni belom gi dentist lagi.
Claim company ni, tak boleh terlepas.
Heeee...

6. Handphone.
Tak payah citer panjang.
Kena tunggu item 7 dulu baru boleh DONE item 6 ni.

7. Nak berada di keberatan badan 55kg
Tak payah citer panjang.

8. Tukar Nama untuk Akaun Indah Water.
Ada konflik sikit dengan 1 lagi rumah jiran.
Alamat rumah saya tapi account rumah dia.
Pening nak cerita panjang.

8. Nak update blog.
Waaaaa... sebab handphone takder atau erti kata lain camera takder so mood nak mengupdate belog dah ke laut.
Tak sabau nak cerita pasal taman mini somel saya.

Ok tu je so far.



3 comments:

cik hani said...

Hi mama lynd..
dahulukan mana yang penting kalau masa tak mengizinkan. macam bank in duit tu penting. kawan saya baru je rumah pecah masuk hilang duit raya anak. Mintak jauh dari semua ini dan amik tindakan elakkan benda tu. tak salah ingat mengingati antara satu sama lain.

ch@ said...

Byk senarai Lynd. Aku? Tahla...byk jg, tapi buat mana yg dulu. Thn dpn, struggle. Anak dh stat skolah. In shaa Allah. Smg dipermudahkan urusan kita semua Lynd. Kad bank aku still kuning hitam. Hampir je tak aktif.

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…