Pages

Thursday, March 8, 2012

Bagaimana Memasang Wayar Plug 3-Pin ?

Wahai rakan wanita sekelian.
Tahukah anda apakah ini?

Ini adalah plug 3 pin.
Tahukah bagaimana construction di dalamnya?

Sumber Google

Apa ke henya saya bertanya sedemikian rupa?
Kat umah ni ada 1 wire extension yang xder plug ni.
Papa ganti y kat mane ntah dirembatnya y dekat extension ni.
Dah tu bila mama kemas jumpa la extension ni.
Mama nk guna la sebab plug yang dekat work station mama hanya 1 yang OK.
Pastu rendah kat bawah meja.
Mama yang kurang skit upaya nak bangun duduk ni tension la bila asyik nak kena tunduk je.
Plug yang satu tu la yang nak charge Hp, Charge laptop, plug printer la.

Last week da suruh papa g beli plug ganti.
Asyik tak jumpa dan lopa beli.
Sampai la papa kembali bertugas.

Semalam mama jumpa plug tu mama beli la.
Tapi nak tunggu papa balik cam lambat sangat.
Mama da xdaya nk tunduk-tunduk.

Mama pun dengan nekadnya nak pasang sendiri la plug tu.
Jumpa plug untuk heater.
Ingat nak baraikan plug tu sbb nak tgk la warna2 wire tu.
Ropanya siap ada lable lagi.

Huuuu..
Tapi buka juga sbb nak tengok macamana nak kepit wire tu.
Ropanya begini.
So dengan tangan mulusku ini,
ku pasang la segalanya2 mengikut contoh.

Hasilnya begini.
1 yang dijadikan contoh dan 1 yang baru dipasang.
Berjaya.
Heeee..
Test dengan penuh debaran.
Dan berfungsi.!!!
Haaa... harap tiada kesan sampingan.

Pencapaian yang membanggakan untuk hari ini.
Sekian ye puan-puan.


***Saya pun taktau kenapa saya boleh terpikir nak buat entry untuk kejadian ini.. Apa motif..?***

2 comments:

! Millomocca Danique ! said...

motif dia sebab ada lagi yang tahu tapi lupa cara nak pasang... hehehe nice blog :)

! Millomocca Danique ! said...

Motif dia sebab ada lagi kat luar sana yang tak thu cara nak pasang plag 3 pin nih... hahaha