Pages

Monday, February 17, 2014

Kaseh Go To School

Dikira Event besar mama, papa, Kaseh and even Awatif.
Setelah decide memang nak hantar Kaseh ke Tadika Pintar Sayang, semua urusan register selesai dan ambil uniform.





Mama punyer sengeh sepanjang perjalanan balik sebab tak sabar nak tengok ekpressi Kaseh.
Kaseh ada mimik muka khas bila dia malu atau excited.

Dah sampai rumah harus lah excited nak fitting.
Awatif sekali naik dengan "Atif unye aju aghu"


 Tengok la tu..
baju sukan gedobos pun dirembatnya.
Awatif.. Si Bulan Terang




 As Expected reaksi Kaseh.
Tapi tak berjaya snap gambar.

Tapi adik masih yang paling sibuk..
Si Bulan Terang..




Bangun pagi esoknya terus pakai baju 1 set siap kasut.
Hari ahad anak-ku.
Kasut tu nyaris nak peluk tidur malam sebelumnya.


Ni First Day.
Dihari kejadian sebenar.
Eksen je naik basikal tu.
Mama antor naik didit dengan papa.

Awatif?
Nanges la..
Ada 2 sebab.
Sebab hantar naik motor biasanya hari cuti tapi hari tu hantar gi skolah lak.
sebab lain apsal dia sorang je yang turun.
Kakak Kaceh dah skolah lain.

Ni gambar masa dorang beratur.
Gambar ni salah sorang parent y stay and amik gambar and share kat group wassap.


Ada yang nanges gak.
Tapi nasib Kaseh Cool sebab dia memang excited nak g skolah baru.
Lagi pun kawan-kawan masih yang sama.



baju sukan sementara. 
Pakai setiap selasa.
baju sukan yang macam Awatif pakai tu terbesar sangat.
So kena tunggu dulu baru dapat saiz.

Tapi ada 1 perkara yang buat mama rasa sangat "respect" 
ermmmm.. ke terharu..
ke sayang melimpah ruah or apa2 je la..
Yang pasti mama terlalu sayang ngan Kaseh.

Sebelum tu bila citer pasal sekolah baru dia mesti berkira2 dengan perkara yang dia nak beli untuk skolah baru.
Baju baru..
Kasut baru..
Stokin baru..
Beg baru..

tapi tak..
Beg baru mama xbeli, sebab rasa macam tak perlu.
Beg lama masih elok.
Plus beg yang mama dapat dari company pun cute jugak warna pink and oren so mama xbeli la.

So masa pagi bersiap gi skolah..
Kaseh macam baru teringat "Eh.. mana beg skolah baru Kaseh"
Then mama explain la..
"Tak payah beg baru lah.. kita beli nanti lah.. beg kaseh elok lagi"

Then this part yang paling buat mama rasa macam...
tak tau what should i feel..

Kaseh ambil salah 1 beg yang company bagi, warna pink, then dia cakap
"yelah, beg ni elok lagi, baru lagi"
Ohhhhh.. anak 4 tahun..
Menerima explanation ibunya dengan sangat terbuka.

Ini lah beg yang dia pilih.
Terasa mama macam useless.
This big event dalam hidup kaseh pun i nak berkira.
Waaaaa... Tapi letak tepi dulu perasaan tu.
Bukan anak yang nak kena didik mak pulak yang lebih2.

Apa-apa pun..
Good Luck Kaseh..
Mama Love You..
Belajar rajin-rajin ye.

Bulan terang mama pun mama sayang.

6 comments:

Nad MamaZN said...

Good luck kaseh!
Comey kaseh =)

Nape pggl bulan terang?

Mamalynd keje kt meru gak ek?
Papazakwan keje pressmetal dkt dgn aman perdana tu dulu.. Tp skrg dh pindah keje

Rizziela said...

memang perasaan kita sebagai ibu..ank yg terbaik ajer utk anak2kan >?

Nurhidayah Yahya said...

lynn...
ur oldest princess sgt bijak n bertoleransi...
semoga berkekalan sifat ni till dewasa...

by the way... miss u a lot
(^_^)V

Nurhidayah Yahya said...

lynn...
ur oldest princess sgt bijak n bertoleransi...
semoga berkekalan sifat ni till dewasa...

by the way... miss u a lot
(^_^)V

Nurhidayah Yahya said...

lynn...
ur oldest princess sgt bijak n bertoleransi...
semoga berkekalan sifat ni till dewasa...

by the way... miss u a lot
(^_^)V

umi alya said...

akak singgah tengok kaseh & awatif