Pages

Friday, March 28, 2014

Awatif Si Bulan Terang Dah Nak Masuk 2 Tahun

Awatif oh Awatif
Mama tak tahan..
Bila melihat mu ku jadi sasau..

Manjanya yang amat..
Kelatahnya yang amat..

Kenapa panggil bulan terang?
Hikhikhik..
Perasaan ni mama sorang je yang rasa.

Bila nak tido kan..
Mama tidur tengah2..
Nanti Awatif mintak "elok" (Peluk)

Bila Awatif peluk mama kan..
Mama pejam kan..
Mama dapat rasa kehangatan dan cahaya depan muka mama..
Bila mama buka mata..
Tengok adik menyengeh dalam samar cahaya lampu..
Wahhhh.. part ni mmg paling tak tahan..
Memang tak jadi tidur la..
Memang adik mama kerjakan guling-guling..
Sebab tu mama jarang sangat tidur mengadap adik..
Dah puas kerjakan adik..
Nak tidur betul2 mama akan ngadap tempat lain..
Kalau tak memang tak jd tidur..

Sebab tu bed time story kami jadi 1 jam.
Kadang2 sampai roboh katil mama, kakak dan adik berguling sebelum tido.
Papa?
Biasa ngadap tv la time tu..
Besttt oooo..

Sapa yang pernah tidur ngan bulan?
Mama je..

 Sengehan mu memanah hati ku..


Sengeh pagi hari dia adalah seperti membuka tingkap yang menghadap pergunungan di pagi hari.



Menyegarkan.
Menenangkan.


Ouhh Awatif..
Walaupun rengekan mu buat mama rasa stress tapi sengehan mu pengubatnya.

Ouhhh Awatif..
Mama sayang kamu..
Kejap je dah 2 tahun dah kamu.


Sekian sahaja luahan hati mama untuk bulan terang mama ni.

Ouhhhh.. Rasa nak balik..


2 comments:

Nad MamaZN said...

omeyyyy!
baya nayli gak ni ek

Nad MamaZN said...

ehhh x.... nayli tua setahun