Pages

Monday, June 2, 2014

Random Story of why I love My Kids

Assalamualaikum.
Lama betull tak update cerita di sini.
Kadang-kadang teringin sangat nak macam dulu.
Setiap aktiviti dengan keluarga di update terus.

Tapi tu la.
Kekangan.
Banyak benda tak update disini.
Tapi di FB selalu juga update.

Ok anak-anak mama.
Miss lots of your story here.
And also my beloved Awatif just delete a folder of 3++ pictures.
Love you Awatif.



Ermmm.. Mula-mula ingat nak citer pasal benda-benda lepas.
Tapi macam tak fresh.
So barang yang lepas usah dikenang.
Heeee..

So nak cerita pasal sekarang dan masa depan.
Wahhh..

Yeee..
Sekarang..
Sekarang saya terlalu ingin nak WAHM.
Dok rumah.. tengok anak sambil menjana pendapatan.

Kenapa sekarang?
Sebab anak-anak dah besar.
Dan saya rasa mereka sangat menjadi kawan saya.
Saya gembira mereka jadi kawan saya.
Dan mereka happy bila saya melayan mereka.

Kaseh.


Secara tak sedar..
Dia adalah sangat pandai menghargai sebagaimana dia suka dihargai.
Dia pandai ucap "Terima kasih mama, belikan Kaseh ni.."
"Terima Kasih mama bawak Kaseh jalan-jalan"
Sebut pasal terima kasih and mulut manis ni teringat Zakwan, anak Nad.
Zakwan dan Kaseh sebaya kot. 
Membesar sama2 di alam maya.
Ada sekali Nad sebut yang Zakwan cakap "Terima kasih mama."
Masa tu Nad belikan dia apa ntah..
Saya terus terfikir.. bestnya dapat anak yang "manis mulut".
Pandai Nad ajar anak.

Tapi sekarang Kaseh pun pandai menghargai.
Pandai Mama ajar anak.
Hehehehe..

Dan dia juga pandai minta "seronok" dengan mama.
"Mama jom kita main gelak2 macam semalam"
Buat saya terfikir, dia sangat suka/menghargai/ingat aktiviti seronok kami.
Itu membuatkan mama lagi dihargai.

So Kaseh buat mama meronta-ronta untuk spend masa dengan Kaseh lebih lagi untuk mama lebih dihargai.

Awatif



Haaaa.. budak ni..
Sampai bila-bila akan buat mama tak keruan.


Senyum dia.. 
Mata dia..
Selamber dia..
Lembut dia..

Boleh buat mama cancel semua program..
semata-mata nak gentel budak ni..

Ayat yang paling buat mama rasa nak gam pipi dia kat idung mama
"Atif nak mama je"
"Atif nak eluk ama"
"Atif nak sikit boleh x?"

Lemah lembut tutur katanya.
Buat hati mama cair.

Menguruskan mereka berdua diwaktu pagi memang menyenangkan.



tapi pikir balik ada bagus jugak mama keje dan mereka gi sekolah.
Kalau tak memang tak gi sekolah la dorang.
Sebab mama asik nak berkepit je ngan dorang.
Home schooling atas katil la nampaknya budak2 ni ngan mama.

Memang random habis..
Sebab apa yang terlintas tu yang di taip.
I love you kids.



1 comment:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah kaseh pun pandai appreciate mama dgn ucapan terima kasih. pandai mama ajar kaseh ;)
manis mulut kaseh, moga jadi anak solehah anak2 sekalian ;)