Pages

Tuesday, June 19, 2012

Saya taknak jadi bos

Ok. Entry merungut.
Dan tak ilmiah.. sila close window ni..
Sebab saya terpaksa menaip untuk melegakan hati.
Diharap la..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dulu..
Orang kata jadi bos best.
Ada orang suruhan.
Tak payah buat keje berat.
yang hakikatnya.
.
.
.
.
Nampak n bunyi je senang.
Jadi bos.
Ketua.
Kalau bos untuk business sendiri lain eak.
Tanggungjawab besar dan pulangannya besar.
Tapi kalau jadi bos kecik dan hakikatnya ada bertingkat lagi bos kat atas.
Dan orang bawahan pun macam bos.

Dulu suami saya seorang jurutera yang keje berat.
Sampai berpeluh2.
Keje menjawab dan setelkan problem kat customer.
Sedih saya bila dengar customer call dan suami saya dok cakap "sorry"
Kadang2 sangat la.

Sekarang?
Dari segi nama memang mengundang "Waahhh"
Tapi hakikatnya?
Stress.
Jadi orang last balik sebelum branch tutup.
No telifon prsonal dijaja seluruh malausia jika ada customer complaint.
Bila cuti telifon mmg tak berhenti berdering.
Menjaga kerenah customer dan anak buah.
Belum lagi bab bos besar keje nak menarok je bila ada problem.
Belum lagi bab halal haram.
Kalau tak kuat iman mmg jatuh kelembah hina.

I want my life back.
Kami bergolek anak beranak selepas makan malam.
Suami saya menemani bila cuti dengan aman tanpa gangguan telifon.

Wlaupun orang kata belum usia 30 keje kuat la dulu.
Tapi maslahnya kami pernah memiliki kehidupan yang tenang.
Kalau susah dari awal mungkin boleh kami bertahan.

Serius sejak melihat suami saya,
saya tidak lagi mengejar pangkat yang tinggi.
Gaji tinggi saya nak.
Takut bila diberi tangggungjawab.

Duit boleh cari tapi hari yang tenang, masa bersama keluarga memang tak terbeli.

i I want my life back..!!!!!

2 comments:

Imaan09 said...

best of luck bebbb! jangan tensen2..ada hikmah semuanya, insyaALLAH..

☆ ied_essur ☆ said...

mmg camtu le lynn...
bile kite naik dr satu level dr y skrang mmg gitu...
sku pun kekdg stress bile dah jd senior ni....
anak buah kekdg tu suke ikut kpl sendri je...
tp sabar jele... tu y mampu...
rileks2 le lynn... insyaallah semuanye akan ok.. ini semua dugaan tuk kite...