Pages

Tuesday, February 5, 2013

Stok Makanan Di Rumah

Rentetan dari gambar ini yang di upload ke Facebook.


Gambar hasil seni Kaseh.
Tersengeh saya pagi2 bila tengok hasil dalam fridge ni.
Patut malam sebelum tu dia dok diam je kat dapur, ini rupanya keje Kaseh.
Terus snap dan upload di FB.
Then ada y menegur mengenai kelapangan fridge saya.
Tiada stok makanan.

Entry sebelum ni dah cerita sebabnya kan?
So saya pun pikir la apa stok makanan yang biasa ada kat rumah.


Nutella.
Memang kehantuan kami sekeluarga.
Bila beli roti je mesti kejap je habis 1 bungkus.
Sedap wooo.. Kacang + coklat combination yang lengkap.


Biskus tiger dan chipsmore.
Wajib ada.
Kehantuan saya sorang yang sudah berjangkit dengan Kaseh.
Biskut Tiger or Chipsmore Hazelnuts yang dicicah air kosong.
Memang marbeles.
1 bungkus tu boleh sekali hadap je.
kenapa air kosong/
Sebab biskut ni da manis.
Tak elok makan manis2.

Tu je yang wajib ada.
Yang lain ikut musim.
Dan saya memang tak galakkan simpan jajan dirumah.
Biskut takper.

Sekian.

7 comments:

Yaati Nor said...

jarang peti aias umah saya kosong..malu nak letak kat blog..hihihihi saya ni klu lauk tak abis suka simpan..pastu tu tak kuar2 balik..hihihih

Xora said...

rumah saya pun takde jajan. Pasal parents saya tak biasakan kami adik beradik dengan jajan, terbawa2 sampai saya dah kawin. tapi suami dah biasa dengan jajan2. Tapi selalunya, biskut jadi lemau pasal dia seorang yang makan, saya tak makan biskut. Jadinya, saya kena buat biskut coklat chip utk dia, buat ganti biskut2 industri tu.

Tapi jajan cam kismis, badam, walnut tu ada, buat kunyah2 Dyzhwar. Buah pun dikira stok makanan yang laku untuk Dyzhwar. Roti pun memang kena ada stok. Nutella pun mesti ada.

Kalau cekedis, semua memang takde. Biasanya stok makanan ni suami yang makan, pasal saya tak biasa makan suka2. makan cuma 3 kali sehari sahaja hehhe

CHeeSYaNa said...

sama le fridge kita.. kosong.. kadang2 confuse org letak apa byk2 dlm fridge? camne nak keep track all the expiry date?

EllyEllies said...

bagus kosong gitu..sene nok cuci..peti umoh ore penuh lyn..stok dr kg..ikan bilis..ikan kering..sambal jeruk..tempoyak..n so on..huhu

adianiez AIDA said...

fridge aida penuh ntah apa-apa...!

ain shahrulazri said...

peti sejuk kt umah sy kecil je, so setiap kali blnje brg dapo mmg sarat la huhu tp bnd yg slalunye ada dlm fridge adalah air kotak sbb husband sy suka sgt minum air kotak, buah2an pn wajib mcm tu jgk dgn coklat & kek hehe

cik hani said...

Kids klu msuk peti ais ada je yg dia susun.ank buah i suka punggak epal n susun mcn kaseh buat tu la...klu org tgk ingt kite ni yg gigih susun mcm tu