Pages

Wednesday, September 1, 2010

Cerita EBM ku..

Kalau korang perasan la.
Ku akan citer pasal EBM ku bila ada problem je.
Hehehehe.
Itu lah yang terjadi sekarang.
Boleh dikatakan hasil tenusu cukup2.
Bila malas akan jadi tak cukup.
Curik stok.
Curik punyer curik.
Malam tadi menggelupur.
Stok EBM ku 0 (KOSONG)
Ku terkompius ngan stok frozen bubur nasi Kaseh.
Menggelupur malam tadi mengepam sbb tak cukup 1 botol lagi.
Ku usahakan pam subuh tadi
**Da seminggu aku skip pam time sahur**
Dapat la cukup2.
So skrg ku kena make sure production ku kena cukup.
Waaaaa...
Masakkkkkk...
Tu la ko cik lynd. Curik tulang lagi.

1 persoalan ku.
Kalau ku pam time cuti ke pas Kaseh nenen ke...
Kalau tiba2 Kaseh nak nenen lagi ada ke susu lagi untuk dia?
Salah 1 faktor ku tak pam time cuti adalah takut Kaseh tak cukup nenen direct nnt.
**Tu salah 1 faktor selain dari Mxxxx**

So ku blog walking la blog2 rakan seperjuangan.
Antara fakta yang ku dapat :

1. 1 blog yang ku jumpa hari ni. Dia mmg pam time weekend. So bila ada orang tanya ada susu ke bila baby nak nenen. Dia cakap
"korang jangan set dlm kepala, bila pam anak nak susu, susu xde..susu ada sebenarnya..cuma kepala je set xde..kalau susu xde, tidak la anak saya bulat begitu..haahahha"
Bleh jenguk disini.

2. Kalau buat power pumping, kalau 2ng round tak kuar susu pun per.
Teruskan je. Sbb kita nak bagi signal kat badan yang "we need susu more and more"

3. Salah 1 cara nak upkan hasil tenusu. Pas nenenkan baby direct sambung terus mengepam.
Ni untuk bagitau susu "we need more and more"

Sooooo, Cik Lynd teruskan perjuangan anda.

3 comments:

umialya said...

Lynd..
Naper sampai gitu sekali??, sian Kaseh.. Rajin2kan diri ye..

akakpn pnah gak malas, smpai ke satu tahap.. buat x kisah je bila ada LDR tp bila tgk stok makin menipis, semangat mengepam bangkit semula.

Alhamdulillah, setiap hari dpt menyimpan EBM sekurang2nya 10oz.

Turunkan stok frozeen 5oz setiap hari (jadi ada penambahan EBM 5oz/hari)

Rasa nyesalpn ada sbb skip ngepam sblm ni.

Moga dipermudahkanNya

ayu said...

lynd, alahai siannya..jgn begitu lynd ..bak kata kak tini, kena rajin2kan diri yeah..mmg ayu pun mcm tu juga..lagi2 time cuti..rasa nak pam tu malas sgt..lg2 danial ni suka sgt la melekap je time cuti..huhu..tapi tu la, tak nak dah kejadian bengkak + demam tu jadi lagi, so tu yg kena la makan vit R tu banyak2 skeet..tau kan vit R tu apa..hehe..vit rajin tau..all the best ye my fren..insyaallah akan berjaya juga nanti..^__^

KasehKu said...

Umialya : Huuu. Tersentap hati ku bila baca ayat "Kesian Kaseh"
Waaaa..

Ayu : Nak kena g cari jugak la Vit R tu.

Umialya dan Ayu : Teman janji. Teman da tak buat lagi. Teman janji teman nak rajin2 da.