Pages

Saturday, October 6, 2012

Giler Keje or Keje Giler

(Masih mengecewakan mu Pijot)
Bukan entry berinformasi.
Just nak update kehidupan sejak 2-3 menjak ni.


Yes, this few weeks i such a workaholic.
Bangun pagi mmg xder lengah2 lagi nak cepat2 smpi ofis.
Masuk keje kol 8.30 am, kol 7.45 am da sampai opis.
Sarapan, kol 8 da masuk plant.

Buat keje kat plant balik rumah recently mmg ngam2 untuk amik anak kol 6.30 and pernah smpi kol 7 baru ambil sbb ada mill trip so nak tengok drg clear scrap. (Ada y paham ke?..xper lepas gian nk bercerita)

Tido malam, asal terjaga teringat production, trimming quality, bunyi forklift y mcm bunyi angsa tu.
Huaaaaa..

Kenapa y sampai macam tu?
Hero Korea ku.. Work Manager (Plant Manager) YT Park,
sekarang deal direct dgn process engineer.
So all the responsibility is on us.
Hari2 kena report production, quality, machine problem and sume2 la.
Dulu kami mcam org suruhan department manager tp dgn approach y baru YT Park all the responsibility on us.
(US stand for 3 young process engineer)

Tak rasa terbeban tp rasa seronok sbb apa y kami buat reflect direct about us.
Tidak ada lagi perantaraan.
So mmg pikir pasal keje even balik rumah.
Mesin aku adalah mesin y pling byk problem tp i consider it as a challenge.
Dengan production yang paling tinggi untuk 3 bulan ni.
Dengan Audit sana sini.

Dengan approach yang berbeza dari MD baru.
Tom Boney datang direct dari US.
Seblum ni MD kami masih dalam lingkungan Asia.
Tom Boney tinggi hampir 7 kaki, sangat hamble.
Dialah MD pertama y memang rutin makan kat kantin.
Dia mmg galakkan pekerja makan kat kantin je.
Even org2 besar dari HQ kat Atlanta pun dibawak makan kat kantin je.
Kalau org lain, pangkat tinggi sikit da bawak makan ntah kemana2.

So i'm crazy about my job now.
Balik pun pikir pasal mcmana nk improve process, nak arrange man power, nak buat analysis data.

Family?
Walaupun hati di tempat keje tp sy cuba mnggunakan masa y sekelumit untuk anak2 enjoy.
Balik keje bawak anak2 pegi taman kejap/
Siang tadi saya pegi ambil anak2 smabil jlan kaki dan sy bawak basikal Kaseh.
So dia kayuh basikal dan sy jalan kaki sambil dokong awatif.
that is a new experience for her and she looks enjoy.

Hoooo.. Tengok..
Bercerita pasal keje lagi.
Hari2 bukak blog tp al maklum lah hati tidak disini.
Cuba weekend tido lewat sbb nak update blog tp still....
Hati tiada disini.

Ok cukup.
Esok keje.
Da rancang dalam kepala apa nak buat.
At the same time cuba cri idea untuk blogging.
See u next time.
Hope next week i will update something.

3 comments:

kak tini (umialya) said...

akak bacapn penat daa rasa tp xper, pendapatan masyukkkk!!! ntuk anak2 jugak..

Mama Lynd said...

Huuu.. Keje penat tp hati enjoy takper. semoga rezeki diberkaati..

Imaan09 said...

keja puas2.. jgn jd mcm laki aku.. kerja mcm nk jadi MD sony.. kui3