Pages

Thursday, May 12, 2011

Bercampur Aduk

Haaaaa....
Jam kol 2.55 AM
Mata xleh lelap.
Kepala ni macam machine y still aktif berfungsi.
Huuuu...

Shut Down Laptop
.
.
Cube pejam
.
.
Tak bleh
.
.
Cium Kaseh
Wanginya dia.
Bau baby y kadang2 buat aku kecur air liur.
My princess
Apa aku pikirkan?
Huuu...

Ak g interbiu tadi.
2nd interbiu actually.
It can be consider as da dapat la.
Just bincang gaji n a few things.
Alhamdulillah.. Rezeki menyebelahi ku.
Gaji OK la.. Dapat lbhkrg cm ak mintak.
Alhamdullillah sgt.
Location pn OK, lagi dekat dr tmpt dulu.
Dkt ngan opis En Suami ku.
Pasal keje tu sume consider as OK.

BUT.
I'm thinking of my...
Haaaa.
Bl ku da start keje balik bermakna kaseh da kena g skool.

Ya Allah.
Ku xbleh bayang perasaan dia masa 1st day.
Dikelilingi oleh strangers.
Kaseh mmg agak choosy sejak stay ngan kau.
Dia mmg xnk langsung dgn org y dia xpernah nampak or jarang namapk.
Boleh dikatakan tahap sosial dia agak merudum la.
klu kat skool nnt?
Myb sementara je tp ouhhh..
hati ibu ini terus mcm disiat2 membayangkan kaseh ketakutan nanti.

Second thing is, bl da skool bila kaseh nk rasa air tangan masakan aku?
Malam je?
mampu ke ak nk masak u Kaseh malam bila da blik keje nnt?

3rd - Cukup kasih sayang kah Kaseh bl kat skool nnt?

Tapi ku pikir bukan aku sorang dalam dunia ni y hantar anak g nursery.
Ramai lagi.
Tapi hati ibu ini.....

ku pikir pilihan lain.
Antar ke umah MIL.
Tapi..
Sejak awal lg ku xpernah terpikir nnt suruh MIL jaga.
Cukup la 9 anak dan sorang cucu y dia jaga.
Biar la dia berehat.

Ku paham kadang dia kata boring lg2 sejak Epan da dijaga sepenuhnya oleh mama dia.
Tapi biar la dia menjaga orkid dan melayan kerenah anak2 nya.

Mungkin tidak adil bagi kaseh,
jika dia dijaga oleh nenek sendiri dia akan dikelilingi oleh Kaseh sayang.
Tiada belah baginya.
Tapi....
Hati ini masih memujuk yang bukan aku sorang yang hantar anak g nursery.

Kaseh..
Mama minta maaf,
Mama bukan mama yang sempurna untuk Kaseh,
Tapi percaya la sayang,
apa yang Mama buat hanyalah yang terbaaik untukmu, sayang.
Mama sayang Kaseh.



2 comments:

umialya said...

akak sndiripn xleh bygkn camner le keadaan Kaseh pd hari mula2..

mklm le berbulan dok ngn mamanya, sedihkan tapi tabahkan hati hadapinya!!

alyyani said...

1st of all, congrats dpt job baru. 2nd, mmg mula2 sgt serabut bila fikir bab anak. hati berbelah bagi. apa pun, utk permulaan, mental kita kena kuat, sooner or later kita akan biasa, cuma nak mula tu mmg payah. moga Kaseh baik2 je bila time mama dia kerja. :)