Pages

Tuesday, May 31, 2011

Mari Bercinta : I Love U Part 3

Drama bersiri bersambung lagi.
Mintak mangap le kepada y boring baca.
Sapa y xnk baca just ignore selagi tajuk bermula dengan Mari Bercinta : .........

Kepada ANAK2 mama, jangan tanya lagi macamana mama n papa kenal.
Baca je. Mama malas da nak cerita ulang2 tiap kali anak mama bertambah.
Kepada Kaseh, nanti tolong bacakan dekat adik2 ye.
**nota ini u bacaan 10 tahun lagi**
(^_^)v

Setelah Part 1 dan Part 2 jom kita sambung Part 3.
Selepas perjumpaan kali pertama.
Kami kontek cam biasa.
Dan perasaan pun xberubah.
Masih berkawan.
Nak ke perjumpaan kali ke-2,
mama ajak jumpa kat Klang.
mama g umah mak angkat mama
Dari bangi ke Klang mama naik komuter.
Sampai sana dalam kol 5.
tunggu papa kat komuter 1 jam ok.
1 Jam!!!!!
mama nak call tya kat mana takut nnt nmpk sgt terdesak.
Selepas mama da bengang mamat ni tak muncul2,
mama mmg yakin da mama mmg da kena kencing.
mama mmg da janji ngan diri mama da xnak kawan dengan dia lagi.
mama amik teksi g ke bustand klang.
Da smpi sana dia call mama kata da smpi komuter.
mama ckp la ak malas da nak tunggu, mama da kat bustand da.
Dia suruh tunggu.
Akhirnya tercongok dia kat situ.
mama mmg kna tggu kat bus satnd pun sbb mak aku dtg dr kampung turun situ nnt.
Ropa2nya tayar kete pancit dia xnak bgtau sbb takut ak cancel nak jumpa dia.
Ouhhh. rela buat mama sakit ati menunggu dari mama cancell eak.

Da perjumpaan diteruskan untuk kebeberapa kalinya selepas itu.
Masa dok kontek2 sms tu perasaan mula berubah.
hahahaha.
Tapi Papa Kaseh ni berlagak xnak bgtau direct.
Tapi dok main2 hint lak.
Rasa cam nak pang je.

Tapi y paling buat mama sasau adalah,
masa aku balik kampung.
masa tu aku guna line DIGI so still xder line kat kampung.
Mmg lama la ktrg xkontek.

Pada 1 malam.
mama terdengar lagu RelaKu Pujuk by Spider.
Mama inagt yang Papa pernah bgtau y dia suke lagu ni.
tapi mama xperasan sanagt la lirik dia.
Skli malam tu mama dapat dengar betul2.

Ku dikejar bayang2 resah,
bila hati mu masih tak berubah,
enggan dipunya dan dipenjara,
belaian cinta ku ini.

Memang sah papa syok kat mama.
Heheheheh.
Mama rasa cam nak g cari public phone je nak kompomkan benda ni.
heeeee.
Tapi apakan daya mmg xdapt la.

Bila mama da balik UKM balik papa xberterus terang lagi.
Mama pun simpan jugak lagi.
Tapi mama mmg cri idea nak buat papa berterus terang.
Sbbnya mama xnak melepas lagi.

Melepas lagi?
Heee. Sebenarnya mama pernah suke seseorang masa mama umur 18 tahun.
Tapi sbb play hard to get mama y melepas.
Padahal mama da sasau kat dia.
Bila kami da loose kontek, kawan budak tu ada bgtau y mamat tu mmg suke giler kat mama tp tu la mama berlagak sangat.
Hamikkk.

So kali ni mmg mama nak buat papa mengaku.
Apa mama buat?
Kejadian ni berlaku sehari sebelum 31 August 2004.
Papa ajak mama celebrate malam merdeka.
Mama tolak sbb xkan mama nk kuar malam2 ngan laki y baru mama kenal.
Sah2 la celebrate merdeka sampai tengah malam kan.
Pastu papa da xsms mama da.

Mama pun antar msg kononnya kawan mama y antar.
"kawan" mama ni konon2nya nak bocorkan rahsia mama.
"dia" bgtau y mama mmg syok kat papa,
tapi tunggu papa mulakan dulu je.
So "kawan" mama ni suruh papa ajak mama kuar siang 31 August tu.
Siap pesan lagi jangan reply sms tu takut nnt kantoi.
hahahahah.

Dan dengan tak malunya, pada malam tu papa ajak mama kuar.
Heeeee. **malunya**

So kami pun kuar la.
G makan kat food court metro Kajang.
Pas makan on da way balik tu dia bawak kete slow je.
Masing2 diam.
Masing berdebar kot.
Yang mama tunggu la papa say something.
Yang papa lak dok pikir nak buat ayat.

Sudahnya papa antar mama macam tu je.
xder ckap per2.
hampeh tol.
So takper la.
Pas papa antar mama, mama lepak kat bilik TV pastu g angkat kain jemuran.

Otw nak naik tangga nak ke bilik..
Tett..tet..tettt..

SMS Masuk..

"I Love U"

Huahuahuahua.

Terduduk kejap kat tangga.
**Xder la terkejut mana pun sbb ak da rancang..just terpikir akhirnya dia bgtau jugak**

Dok pikir apa mama nak jawab.
Jangan jawab lagi.
Nanti nampak gelojoh.
Lebih kurang 20
Mama jawab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..................
Kaseh tanya mama sendiri ye.
Sebab nnt acik2 lain baca nnt muntah lak.
Hhahahaha.
Minta maaf. Terpaksa ditapis sbb maluuuuuu.
Heeee.

Begitu la ceritanya bercintan cintun mama n papa.
Sambungan?
Tengok la kalau mama rajin cari idea lagi.

Fakta2 lain mengenai cerita di atas :

1. Sume tipu helah tu sudah ku dedah setelah setahun kami bercouple.
Papa cakap dia pun mcam xnak percaya bab 'kawan' tu.
Tapi disebabkan nak meluahkan tu dia amik la peluang tu.
Cume y sampai sekarang dipertikaikan adalah "SAPA MULA DULU?"

2. Papa kata dia xder niat pun nak tuju lagu Relaku Pujuk tu kat mama.
Mama je y sasau sendiri.
Elehhhhh.. Tak ngaku.
**Kaseh nak caya mama ke papa?"

3. Bleh lagi taknak ngaku syok kat mama.
Papa tanya mama klu nk cat kete warna apa ye.
Mama kata la biru smart.
Alih2 pastu datang dengan kete y bersalin kulit jadi biru.
Haaaaa!!!!!!
Apa lagi nak dinafikan?

4. Papa xnak ngaku lagi y dia xsyok kat mama dulu?
Mama simpan tau segala sms papa y papa mmg da tungjuk sngat angau kat mama.
Siap taip balik lagi dalam word.
Time tu blom couple tapi da berbunga2 da.
Kaseh nak tengok?
Mintak ngan mama.

5. Perjumpaan 31 August tu perjumpaan kali ke - 6.
1st : McD Kajang
2nd : A&W Klang
3rd : Papa jemput mama balik Klang. Bawak mak Jah.
4 th : Jumpa kat Klang. Papa kata nak jumpa mama sblm mama balik kampung.
**Balik kampung y ni la dengar lagu Rela Ku Pujuk**
5th : Kuar makan kat seksyen 1 bangi ngan Aretie.
**Konon2 mama kena blnje papa sbb mama kalah teka teki, padahal cari sebab je nak jumpa mama**
6th : 31 August 2004.

Pssstt : Mama cerita je ni tapi jangan ikut tau.
Belajar dulu.
Mama bercinta ngan papa pun masa mama umo 20 tahun.
Papa "kekasih" pertama mama.
nak bercinta kena pandai.
Jangan cinta y melalaikan.
Kita kena pandai mempergunakan cinta untuk kebaikan kita.
macamana?
Nanti mama buat sambungan.




2 comments:

umialya said...

makin menarik, sambungannya??

Anonymous said...

Hi, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that's genuinely fine, keep up writing.
engineered hardwood floors

Also visit my weblog - installing hardwood floors