Pages

Tuesday, May 10, 2011

Di Sebalik Nur Kasih

Masih Ingat Cerita Ini?

NurKasih The Series.

For me i have another story about Nur Kasih.
Bleh dikatakan nama princess ku KASEH Melissa Lyana tercetus dari the series la.
Cite ni mmg glemer masa aku pegnen kan Kaseh.
Dok tengah pikir2 nama, tertimbul lak nama ni yang menepati ciri2 nama pilihan ku.

Ciri2 nama y aku nak ?

1. TIDAK bermula dengan huruf 'S' atau 'N' dan sebelum huruf tersebut.
Kenapa?
Jenuh beb. Nama gurl mmg banyak bermula dengan siti, nur, nurul.
Nama ku Siti so klu nk tggu turn nama kita tu jenuh.
klu nk cari nama dekat list pun da kat belakang2.
Kalau peksa pun mmg dok belakang dan dikelilingi wanita.

2. Unik
Nama KASEH unik dan simple didengar.

3. Jarang nama bermula dengan Huruf 'K'

Tapi mintak maap la. Nak letak nama simple je tapi berlaku konflik lak.
En Suami suka dengan nama 'Lisa' so msa peknen mmg dia panggil baby Lisa.
Lyana pulak, disebabkan Kaseh dan Melissa xder maksudnya dlm bhsa arab,
so bg melengkapkannya ku jumpa la LYANA yang bermaksud kelembutan.

Itu la cerita disebalik Nur Kasih.

Tapi sekarang orang sibuk memperkatakan mengenai..

Nur Kasih The Movie

Nak tengok tp xtau la.
Sejak ada anak ni susah nk tgk wayang.
Movie last y aku tengok cite 'WOLF"
masa tu aku pegnen 8 bulan.
Heeee

4 comments:

umialya said...

Panggilan Kaseh sdp didengar, lembut aje

Imaan09 said...

belasah je g tgk..
aku klu zarip cuti mesti g tgk wayang.. antar Ruhil Imaan g taska, pastu kami g deting2..hehe..stakat ni xpenah lagi g tgk wayang ngan imaan.. ingat satu harti nnt nk buat laa

Ibu_Niyaz said...

out off topic jap...
pe rahsia wak utk capai berat ideal...
skang ni nasi x leh nak skip coz bf..klu skip baby cam merungut je time menyusu...cer citer cer citer

Kasehku said...

UmiAlya : Harapnya betul la jd lemah lembut.

Imaan09 : Serius ak xsmpi hati nk tggl anak u g berseronok. Rasa masa ngan anak da limited klu dtinggal lg la rasa cm rugi. Lagi2 redo mmg di xnk tggl. Even sabtu xpnh tggl Kaseh kt nursery sbb rasa cm mengecewakan Kaseh bila sptutnya pg tu dia bgun tgk mama n papa bl tgk org lain msti frust. Tp xtau la sok2 rasa cm OK. Tp rsa msti feel nk berseronok tu tak maksimum.

Ibu_Niyaz - Rasa cm xlayak je nk jawab sbb berat bdan still x achive brt sblm mengandung dlu smpi skrg. Heeee