Pages

Monday, May 30, 2011

Mari Bercinta :Blind Date Part 2

Sambungan ye.
Dari part 1
Selepas berSMS agak lama jugak la,
just SMS. tak pernah jumpa.
Tapi agak rapat la jug la.
Dia pernah ajak jumpa tapi ak taknak.
Tak ready lagi.
Tak pernah jumpa beb. Takut la.
Lagi pun aku agak macam 'terpelihara' skit la bab2 ajak laki kuar ni.
Tapi klu mmb y da kenal Ok lak aku kuar.
Cakap tepon pun tak pernah just SMS sebetul2nya.
SMS pun pernah la dia naik bas dari Perlis, tak boleh tido,
aku pun tak tido jugak. 'Temankan la kononya'

Sampai la 1 insiden yang memusnahkan benteng prinsip "perempuan baik" aku.
Kejadian ni dalam bulan March 2004.
Dipendekkan citer ada orang sound aku sbb dia syok kat aku api aku taknak.
Orang tu kata
"Ingat Linda, kalau orang buat camtu kat orang nnt orang buat camtu jugak kat ko"
Lepas je kecoh hal ni, aku sms Redo, ajak dia kuar.
Aku pikir alang2 orang da anggap aku pompuan jahat biar la aku jahat betul2.
Dia pun setuju je.

So lepas set masa sume Ok.
Petang tu, ak tunggu dia datang amik kat Kolej Keris Mas.
Dia call bgtau dia da sampai.
Aku tanya naik kete warna apa?
Dia kata kete putih.
Ku turun aku tengok la sorang mamat ngan sunglass dia sangkut kat kolar belakang baju.
Dia ulur tangan nak salam.
Aku terus angkat tangan bagi isyarat menandakan xnak salam.
Heee. pas da couple dia cakap malu nya Ya Allah bila aku xnak salam.
Ni 1st time dia hulur tngan dulu tapi dimalukan plak.
Biasanya pompun ulur tangan dulu.
**Katanya**
Aku lak pikir mamat ni mmg xleh buat boypren, suke2 je ulur tngan nak salam.

Aku masuk kete dia ktrg g makan kat McD Kajang.
bongok tak bongokkan da la 1st time jumpa, ko da masuk kete dia.
Tapi u keselamatn ku da tinggalkan no telipon dia dan no kete kat roomate aku.
Klu in case aku tak balik.
heeee.. Still bahaya la.
Jangan amalkan.

Kejadian kat McD.
Aku order kentang je, malu la beb nak makan burger bukak mulut besar2.
Bila makan kentang lak aku penyekkan kentang tu ket kertas.
Buang minyak la dulu kataku.
Padahal nebes.
Y Redo lak, makan burger cubit.
Patahkan sikit2.
Aku dalam hati mengutuk. Nak cover la mamat ni.
Kejadian tu mmg jadi bahan kutuk ktrg sampai sekarang.

Itu la citer Blind Date kami.
Sambungan : I love u Too.

Fakta2 menarik sebelum blind date :

No 1 :
Redo pernah antar gambar ni melalui email.
Ak ada terima email 4 feb 2004.
Disebabkan aku tengok sumenya tak ensem aku pun abaikan je la email ni.
Aku langsung tak amik kisah pasal y mana 1.
Hahahahahah.
Bukan aku nak buat boypren pun.
So ada aku kesah pasal muke dia.
Hahahahah.
Jahat ko Lynd.
Da declare baru la ku jumpa balik email ni.

Fakta No 2:
seminggu sebelum ku decide nak jumpa dia,
ada sekali ku call dia guna public phone.
saje nak corak for the 1st time.
Tapiiii.. bila dia angkat dan aku da perkenalkan diri,
dia kata dia kat balai polis ni nanti dia call balik.

mastu tu aku pikir malunyeeee.
Da la 1st time call alih2 xleh cakap.
Pastu baru aku terpikir kenapa dia kat balai?
Ada kes apa?

Fakta 3:
Ingat tak pasal Huda?
Huda kata no Redo asyik dok kcu dia.
Sbnrnya kawan Redo guna hp dia sbb nak kcau huda.
Huda tu kawan sekolah dia.

Fakta 4 :
Pasal Linda y pada awalnya Redo ingt aku tu?
Betul. Ada Linda lain y aku tak kenal masa tu.
Linda tu knal aku dan dia da desribe aku ni ropanya mcmana kat Redo sblum kami jumpa lagi.


Fakta 5 :
Macamana aku leh layan je dia.
Sebab kami ada persamaan.
Kami masing2 xkan ckp dulu klu kami suke sesiapa.
So disebabkan persamaan tu la aku pikir y kami xkan bercintan cintun sbbnya sapa y nak mula dulu?
So sbb ku yakin hubungan kami no heart feeling so aku sonok layan.
bukan mcm kes mamat sorang tu.
layan skit da nak feeling2.





5 comments:

CHeeSYaNa said...

bleh wat cerekarama ni weh... menarik

Kasehku said...

Hahaha. Klu Aaron Aziz jadi Hero I sanggup jadi heroinnya.

Ibu_Niyaz said...

alamak...apsal mcm ku kenal ja muka dua org yg berbaju hitam tu..
belajar kat perlis erk...
kat U**MAP erk...

Kasehku said...

Ye btull. Mereka pelajar unimap. Dan suami sy pun kenal uibu niyaz lepas sy tunjuk kan gambar.. Terkantoi la plak..

Ibu_Niyaz said...

hehehehe
bekas pelajar ku rupanya
kem salam hubby
bila nak mai jenguk kami2 yg kat sni
boleh kita berkenalan
heheheh