Pages

Monday, April 23, 2012

Potty Training For Kaseh

Nekad.
Cabran harus dimulakan demi kesejahteraan hidup dimasa depan.
Saya dah nak mulakan potty training untuk Kaseh.

Kenapa begitu nekad?
1. Tengok diapers yang penuh bakul setiap hari hasil pengeluaran dari 2 puteri saya. Terfikir berapa lama la nak terboidegradasi ni. Penuhkah tempat pembuangan sampah disebabkan diapers anak-anak saya. Kesian kat alam sekitar.

2. Budget diapers Kaseh bleh transfer ke diapers Awatif.

3. Kaseh cukup "bercinta" nak pakai diapers. Perang dulu la. 
Kalau nak pakai baju sendiri memang xsempat 
4. Da sampai masanya da kot di usia 2 tahun 2 bulan.

Minta tips dengan Lea.
Harap berjaya.
Hari ni hari pertama.
Yang tak tahan tu dipesan kalau nak kencing bagitau mama.
Tapi yang dibagi tahu "Mama, tengok Kaseh kencing"
Aduhaiiii anak.
Sabar mama, baru hari pertama.

 Kaseh da besar. Mama sabar ye nanti Kaseh belajar pergi tandas.

4 comments:

Anis said...

Takpe mama, slowly kaseh akan faham. Cute la kaseh ni mcm nama dia gak :p!
Anyway selamat berkenalan, jemput dtg blog saya

http://anisvitashop.blogspot.com/2012/04/mealshake-o-mealshake.html

Imaan09 said...

ahahha..gelak aku baca entry ni..anak..memang menguji kesabaran ibu bapa!

nur said...

akak pun duk berkira-kira nak potty train si danish... tp dari pengalaman, anak pompuan senang skit nak potty train compared to boy...
semoga berjaya

umialya/k.tini said...

ha3.. itu baru kencing, sok pula, mama.. kaseh yak!!!