Pages

Friday, June 7, 2013

This is the time?

Setelah 3 hari attend training yang best.
Kembali ke sarang.
Biasanya selepas sesuatu training semngat untuk bekerja berkobar-kobar.
Tapi kenapa tidak untuk kali ini eak?
Adakah sebab...

It's the time to......
Ermmm... ayat mulia say "Looking for career improvement"

Hooo.. terpengaruh dengan En Suami.
Dia da beberapa ketika sibuk cari keje lain.
And finally, dia dapat and hantar la resign letter.
Kat tempat baru bab gaji ada increament la tapi yang paling penting, lokasi dan secure.
Company sekarang you cannot predict anything.
Company skrang strong tapi nasib individu tu x strong..

Tapi company sekarang offer gaji yang jauh lebih tinggi and offer post lain.
(Sebabnya sang suami kata keje sekarang terlebih load)
Sebenarnya ada la beberapa sebab lain.
So sekarang En Suami ada dalam fasa consideration.

So kepala ni mula la fikir nak keluar dari comfort zone skrg.
Nothing wrong with this company but it is just me..
Self satisfaction..

Erm.. Harus kah?
Saya mengorbankan keselesaan sekarang demi $$$$$$$..

2 comments:

Imaan09 said...

kejar duit xkan ada penghujungnya..aku sarankan, cukup utk berasa cukup.. just my very 2cent

Zulyati MohdNorAli said...

Lynd... Dlm dilema ye? :)
Dulu sy mcm tu jugak...
Try je anta resume tpt lain...
Kalau dpt boleh compare...
Kalau xdpt xpelah...
Rezeki tuh Allah yg tentukan...
Tp kita kene usaha...
Niat kita utk cari rezeki tuh yg penting...
apapon... Selamat maju jaya!