Pages

Monday, June 3, 2013

She Is My Sister

Tiba-tiba Shahdu.
Tengah belek-beleh FB adik, gambar-gambar kahwin dia hari tu.
Sorry to say that my sister such a beautiful lady.
Yes.



Photogenic and her smile is so sweet. 
Tengah belek-belek gambar.
Tiba-tiba keluar gambar ni.

I don't know about this picture.
Tapi air muka adik gambar sebelah kiri tu macam buat saya tersedar 
"Hey.. She is my sister"
Maybe without make up memang sangat menunjukkan air muka adik yang satu ketika dulu kami membesar bersama.
Mungkin bila dah remaja perjalanan dan pengalaman yang kami hadapi berbeza.
Tapi masa kecik rumah, katil, baju dan segala-galanya tiada beza.
Semuanya sama.


Mungkin untuk adik saya yang sorang lain ada sedikit berbeza kerana dia lelaki.
Tapi untuk kami memang hampir tiada beza.

Mula berbeza bila saya masuk asrama.
So kami terpisah.
Jumpa bila cuti sekolah panjang.
Macam saya citer dalam entry sebelum ni saya jenis jarang balik kampung.
Tpi biasanya baju raya saya serahkan dekat dia untuk decide warna.
Saya ikut je.

Sampai lah saya kahwin.
Saya ada kehidupan sendiri.
Tapi..
Sekarang..
Giliran dia..
Mungkin ini yang dia rasa masa saya kahwin dulu.
Saya tak pernah fikir pun yang saya akan rasa macam ni.

Bila saya tengok gambar dia dengan dengan suami dan keluarga mertua dia,
lagi saya rasa "Hey.. Tu adik aku.. Kenapa dia dengan orang lain?"
Tapi saya terus terfikir, mungkin itu yang dia rasa dulu.

Satu ketika dahulu...
Yang tak mungkin diputar kembali.








Adik,
Semoga adik bahagia dengan kehidupan baru.
Kami semua harapkan yang terbaik untuk adik.
Minta maaf kalau selama ni ada kekurangan dalam menjalankan tanggungjawab sebagai kakak.
Kami semua sayang adik.



Huhhh... Dah basah baju dengan air mata ngan hingus.
Ok.. Bye..


5 comments:

ayu said...

Lynd...cantiknya adik.lynd...selamat menerima adik ipar ye

Imaan09 said...

uihhh..tumpang sedih.. hehe

Yaati Nor said...

huwaa..beza tak jauh ke?

Mama Lynd said...

Yaati Nor :Beza 2 tahun je.

Mama Adam said...

Memang cantik =)