Pages

Wednesday, December 12, 2012

Cerita Dapur Lagi

Yup. Belom habis lagi cerita dapur.
Harap ada yang sudi baca.
Untuk versi ini ia lebih kepada "I Wish.."
Apa lagi yang saya nak untuk dapur ku ini.

First is Set Periuk.

Samada Set Periuk Standless Steel

 Atau set Kaca begini.





Tapi harganya haruslah mahal.
Main ratus.
Tapi dapat 1 set jadi lah.
Heeee..
Sekarang ni dok guna periuk yang dah berzaman usianya.
Guna dari zaman bujang dulu.
And even ada 1 kuali tu guna dari zaman dok rumah sewa masa belajar dulu.
Harap dapat lah sambar 1 set.
Untuk guna ye bukan untuk display dalam almari.

Dining Table 4 Sited.

Yang ada sekarang 6 kerusi.
So rasa tak cute.
Heeee... Mengharap nak dining table yang simple and kecik macam ni je untuk dapur ku.


Atau idea En Suami ala-ala kopitiam.




Tapi kalau makcik jual dining table yang sekarang kalau orang datang nanti nak makan bersila?
lain la kalau ada dining area.
Kalau ikutkan boleh je wujudkan dining area kat hall sebab mmg makcik tengok jiran2 makcik sume buat macam tu.
Tapi makcik suka hall makcik selapang padang bola senang anak-anak nak mengganas.
Heeee...
Tiba-tiba timbul idea nak cat je dining table makcik tu dengan warna yang matching dengan cabinet.

Langsir

Dah beli sebenarnya kain langsir untuk dapur ni.
Tapi blom siap disebabkan semangat berkobar-kobar tergendala disebabkan oleh demam hri tu.

Tak tahu lah hasilnya akan "naik" ke tak.
Saya memang agak gagal dalam pemilihann fabrik ni.

Tpi macamtertarik dengan langsir jenis camni.



Tapi camner nak buat eak.
Biasa pakai yang kayu lobang2 tu je.

Biasalah.
Impian memang tanpa sempadan.
Tapi percaya atau tidak bila berimpian dan berangan ia akan membawa kita makin dekat dengan kenyataan.
Walaupun pada logik akalnya xder ruang nak capai.
Tapi percaya lah....



9 comments:

Fizah said...

best of luck!!! tak sabar nunggu hasilnya

Yaati Nor said...

saya sudi baca entri ni..hehehe..sama mcm saya, saya pun mengidam set vision tu..Langkawi murah sikit..hehehe..En asben saya pun suka meja mcm tu..dulu dok umah sewa mmg meja mkn kopitiam tu tp kerusi yg ada sandar..tak larat la dok mkn bangku je..sakit pinggang woo..pastu langsir yg awk suka tu, nama dia roman bling..opismate saya ada belaja gi kelas..kelas dia je 300++ rsnya..hahah tempahan langsir tu mmg mahal..nak gantung dia ada guna special pun palang tu..

Imaan09 said...

- kedai langsir ada jual langsir tu.. tu ada kayu dia rasanya..
- ye..saya percaya..huwaaa..
- eh, kuali periuk belanga y dah pakai lama laaaagi aku suka.. ikut ati nak beli y baru, n bg kt mIL n mintak bagi aku pakai y dia punya..

CHeeSYaNa said...

tu langsir roman blind.. bleh tempah kat mana2 kedai yg amik tempahan langsir..

last month beli set tefal kat www.barangmurahuk.com... tp tak sampai lagik.. normally takes lbh kurang 2 bulan ler baru sampai mesia.. beli from UK, murah banyak compared to langkawi.. like le FB diorang.. bleh bayar 3 kali tau!!
http://barangmurahuk.com/39-pots-pans
rasa nak sambar yg ni gaks.. eheh http://barangmurahuk.com/86-pyrex-3-piece-round-casserole-set.html


enjoy shopping!

Mama Lynd said...

Pijot : Aku nak tgu hasil ko jgak walaupun ko mmg selalu organise. Share la apa ko buat.

Mama Lynd said...

Yaati Nor : Waaa.. Ingat syok sendiri xder org baca..

Mama Lynd said...

Lea : Patut la aku jumpa pinggan vintage kat rumah ko tu.

Mama Lynd said...

Yana : Sukeeeeeee betul kalu Yana komen. Selalu share something y buat saya teruje. Heeeee sukeeeee... Nak order jugak.

Fizah said...

ada dah macik share kat entri baru psl bekas sos..big2 projek takdak, macik mengah sudaa..menghitung hari