Pages

Tuesday, December 4, 2012

Cooler Bag Review

Assalamualaikum.
Lama betul tak cerita pasal breastfeeding ni.

`Nak review skit pasal cooler bag yang pernah saya guna.

First Cooler Bag Moms Little Ones.

Beli 1 set dengan bag pack.
Lama betul guna. Dari zaman Kaseh lagi.
Banyak berjasa.

Then bila sekarang guna ais cepat cair. 
Dalm kol 6 ais pack totally cair dah.
Terfikir mmg begini atau jangka hayat cooler bag ni dah tamat.
Sebab selama ni simpan EBM dalam fridge then balik baru transfer masuk cooler bag.
Then sekarang memang totally harapkan coolerbag je dari pagi sampai petang.
Mungkin sistem kekedapannya sudah tidak berfungsi dengan baik sebab da basuh 2-3 kali jugak dah.


Then 2-3 bulan lepas pakai la cooler bag Autumn ni.


Murah je Rm19.90. 
Heran gak kenapa murah.
Tapi hasilnya tetap sama.
And dengan 3 ketui ais pack pun tak boleh tahan sampai petang dan susah nak organise dalam bag tu.


So dalam 2-3 minggu lepas pegi Littlewhiz.
Rembat terus cooler bag Autumn ni.


Sekarang Littlewhiz ada sale.
Harga asal RM46.90 tap lepas diskaun RM 37.50.
Review. 
Best walupun dari segi design ia hanyalah 4 segi.

Apa yang best?
Kat dalam ada getah dan y jaring2 tu.
Saya tak tahu apa tujuan sebenarnya.
Tapi saya buat untuk letak ais pack.


So saya boleh letakkan 4 ketui ais pack dan xperlu alih2kan bila nak isi EBM.
Sangat best dan buat proses kita sangat lancar sebab tak perlu keluarkan dulu aispack masukkan EBM pastu susun2 adjust2.

Then saya pernah terlajak balik lambat ais pack boleh tahan sampai kol 8 malam.
Lupa nak bgtau ais pack pun saya tukar ke autumn.
So EBM saya masih selamat disitu.

Yang lain xder apa sangat la.
So sepatutnya setiap manufacturer kena declare tahap ketahanan cooler bag.
Tapi mungkin jugak bagaimana cara kita kendalikan bag tukan.
Saya juga rasa kita tak boleh kerap basuh cooler bag nanti tahap kekedapannya akan berkurangan.
(Sila betulkan jika saya silap)


8 comments:

Imaan09 said...

aku ada mini fridge kawan aku kt opis ni.. so penyusuan kali ni xde kisah cooler bag laa..

Asz Miza said...

I pun pakai cooler bag Autumnz yang hitam n tote bag tu..yg hitam tu mcm tahan lama sikit so bawak pergi office..yang tote bag tu buat hantar pergi rumah BS je sebab tak pakai satu hari pun.

Yaati Nor said...

saya guna cooler beg amazing mum..semua beli kat Enjoybreafeeding.com..lagi murah2 kat sana..saya tak pernah kot basuh cooler beg...cooler beg blh basuh ke?hihiihihih

Mama Lynd said...

Selamat la bl ada fridge.

Mama Lynd said...

Yela.. Igatkn prestasinya sama 2 tu. Ptt la hrga beza.

Mama Lynd said...

Heee. Sy da ntah brpa kali basuh. Xpuashati klu xbsuh lgsung.

Anonymous said...

Salam. Nk tnye.. Ais pack nk d bekukan brape lame yea utk1st time pakai coler bag..

Kenari Putih said...

Dear cooler bag sy eve love. Pam sy lacte. Memng tahan la ais dia. Ais tu leh tahan samapai kul 10 mlm drp jam 8 pagi.