Pages

Thursday, December 20, 2012

Pakai Apa Di Rumah?

Topik santai.
Apa puan2 pakai kat semasa di rumah?
Ada terbaca di satu blog ni, ayat dia lebih kurang macam ni,
"Jangan lah pakai baju kraftan depan suami"
Kena baca the whole story baru faham la maksud dia.
Apa yang saya faham dari apa yang dia tulis, kat rumah kita kena jaga penampilan lagi2 depan suami.
Jangan mentang dok kat rumah pakai baju selebet je.
Baju kraftan  macam ni ka?



Kalau breastfeed jangan cari pasal pakai baju ni.
Tapi rasanya sekarang dah ada design untuk BF mommies.
Ermmm.. Dulu pakai jugak.
Kadang2 terasa ayu.
Tapi selepas baca statement cik puan tu, terfikir apa yang kita boleh pakai kat rumah tapi still nampak cantik?

Pakai macam ni?

Erm.. kalau tak keluar buang sampah ke amik barang dalam kereta ke ok la.
Klu nak kena keluar2 lg, haissss tak kena kalau orang nampak.

Macam ni?

Cute memang la cute dengan corak kartun dan bunganya.
Tapi buat berebut dengan anak je baju cute sangat.

Baju macamni saya ada.

Gambar Angy bird.
Heee.. Pakai ngan seluar steng.

Kalau macamni terbaik.


Tshirt and track bottom.
Senang klu nak kena keluar g kedai ke apa ke tarik tudung je. 
Baju tak payah tukar,.

Atau begini?


Tshirt/ Baju kurung kedah dengan kain batik.

So apa anda pakai dirumah?

5 comments:

Xora said...

kalau tgh period, saya pakai baju kelawar/kaftan aje, senang kalau bocor ke apa haha tapi biasanya pakai kain/ skirt labuh dan tshirt atau mini dress *beli pasal cantik, so pakai kat rumah*. tapi skrang dalam proses nak beli baju yg cam no 4 tu sejak dah ada anak, takut kang dia dah mula bercakap, haaa terkejut makayah saya kang bila dapat tau saya pakai apa hahah. tapi biasanya kalau nak kena buang sampah ke atua angkat jemuran, saya selalu minta suami buatkan atau kalau tak, saya sarungkan je jubah basahan aje.

Yaati Nor said...

masa dalam pantang hari tu pakai baju tangan panjang dengan kain batik..sebab nak panas badan..tp skrg pakai baju tangan panjang dengan seluar tido..sampai klu baju tangan panjang tu kuar dengan asben, dekat2 gi makan ke..zahra kat..ibu pakai baju tido..hahahah anak ku yg perasan..sebab nyusu pakai baju t-shirt lagi selesa..kdg2 pakai baju no 4 tu dengan seluar pendek..apa2 baju yg dipakai kat umah kena dengan seluar aku skirt..tu pakaian nak tido la org kata..tp klu hari cuti pakai elok skit la..seluar palazi dengan blouse yg kain cotton tshirt/tshirt yg mcm blouse/bluse yg mcm tshirt..tu la..

CHeeSYaNa said...

ikut mood.. slalu pakai baju tido mcm lingerie sikit tp jenis babydoll labuh parat peha camtu..

if takde mood, pakai sleeveless n seluar pendek..

if sejuk.. pakai tshirt n seluar tido cotton corak kiut2.. beli kat tesco ajerk.. ehheh

Imaan09 said...

bes entry ni.. aku laa yang paling selebet kt umah rasanya.. sbbnya nak menghabiskan T-shirt sang suami yang sukaaaaaaa sgt beli t-shirt. pastu teringin nak berseksian di rumah, tp duk ngan adik2..xbleh laa jawabnya

cik hani said...

Sy kt umh pkai t shirt n suar paras lutut.mgkin nmpk ok sbb masih 20an.klu da naik umur pemakaian sy akn diubah.msti lg kematangan sikit