Pages

Thursday, September 26, 2013

Amalan Diet Serbuk Kayu Manis dan Madu

Assalamualaikum.

Gagahkan diri buat entry tanpa gambar.
Tapi tak sabar jugak nak update.

Saya ada mention sebelum ni saya ada amalkan minum madu campur serbuk kayu manis.

Kalau google cinnamon + Honey ni memang banyak benefit.
Antaranya :

Menurunkan kadar kolesterol
Jangkitan Pundi Kencing
Keguguran Rambut
Sakit gigi
Kolesterol
Jerawat
Masalah kulit
Masalah penghadaman.
dan
Paling Penting Mengawal Berat Badan.

Dengan mengamalkan minum air madu + cinnamon ni dapat menghalang dari lemak accumulate dalam badan walupun kita mengamalkan diet tinggi calori.

Kalau ikut cadangan suruh minum pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tido.

Saya amalkan 1 sudu madu dan setengah sudu serbuk kayu manis dicampur dengan setengah gelas air.

Rasa?
Azab.

Tips nak minum air ni, setiap kali nak masuk mulut perlu kacau laju-laju.
Sebab kalau kita minum ala-ala minum kopi memang lagi sengsara semasa hirupan terakhir.
Sebab serbuk cinnamon akan mendap ke dasar cawan sebab ia tak larut dalam air.
So bila bila kita hirup tanpa kacau dulu memang awal2 rasa boleh tahan, nanti bila last memang melekat serbuk tu kat tekak.
Tapi siapa yang boleh minum sekali teguk je memang lagi senang.

Saya memang menghayati rasa tu.
Hahahahaha..



Apa yang saya perasan bila minum air ni malam, badan kurang lesu pada keesokan harinya.
Keinginan to coffee pun kurang.

So gurls, why not you try?
Bukan sebab untuk kurun pun boleh.
Ada banyak kebaikannya.



6 comments:

cik hani said...

Oh..azab nya minum air utk kesihatan..kalu air tin laju je cik hani minum..hihi

hazlina azmi said...

thanks for ilmu tu..hihihi
.blogwalking...jom tukar2 link plak

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

.Lydia. said...

thanks for the info.suke sgt.will try soon..

azlida abdullah said...

Esok nak pegi cari cinnamon. Madu dah ada. Azam turunkan beeat badan. Hehe

cinet said...

Tgh minum air ni...agak suka...hihih

Thanks sharing..sy bw here..;)

yun mohd ahyan said...

I like the taste...besh!