Pages

Friday, January 18, 2013

Ku Pujuk Hati Ku

Kata-kata semangat yang ku coba tiupkan dalam hati, minda dan jiwa

1. Cik Lynd, orang lain anak 4,5,6,7 cmner?
Awak baru 2.

2. Orang lain jumpa suami kadang-kadang weekend je.
Awak baru laki balik lambat.

3. Untung awak ada suami lagi.
(baru terbaca blog yang suami dia baru meninggal secara mengejut anak kecik2 lg. Even anak dia yang bongsu pun lagi kecik dari Awatif)

4. Tak per la bangun buat susu 2-3 kali pun.
Senaman, awakkan kata nak kurus.

5. Bila Kaseh merengek je yang awak dok kira,
bila dia senyum, dia chayang, dia menari n menyanyi untuk awak,
awak taknak kira?'
'
6. Orang lain anak ada berderet pun boleh menage kain baju. 
xder sampai anak ulang pakai baju kotor.

7. Orang lain kena bangun kol 5 pagi, nak masak, nak kemas rumah.
Awak? 
Bangun, siapkan diri hangkut anak terus jalan.
Ngam-ngam.

8. Bak kata sahabat, "pahala jadi ibu terus mengalir".
Yup never ending of flow kalau kita ikhlas.

9. Prof Muhaya " Anak itu bukan hak kita, tapi hak Allah yang didatangkan melalui kita. Itu amanah"

10. Allah Huakbar, Ujian-Mu ini akan ku tempoh.
Berikan aku kekuatan.


4 comments:

Nad MamaZN said...

Jgn mudah oatah semangat ya!

Nad MamaZN said...

*patah

Faiz said...

Good motivation. Boleh lah orang lain tumpang bermotivasi sama. Thanks! :D

Anonymous said...

Sabar ye pn.sy pun mngalami situasi yg sama..
Anak 4 orang..5thn..4thn..3 thn and 9 months..yg sulung mild autism
Saya rass saya dah hectic..tp ada org yg lbih teruk..pokoknya bersabarlaahh..senyum..