Pages

Wednesday, January 16, 2013

Lagu Top 5

Lagu feveret Kaseh.
Suka buat show kat rumah.

Lagu Gajah

Gajah berkaki 4, gedek-gedek
Hidungnya sangat panjang,
Telinganya sangat lebar tapi gajah tak makan orang.

Kalau adik, mahu tahu apa makanan gajah..
Lalalalalalalala..
Gajah makan tebu..

Kaseh pelat.
Tapi bila tang "Tapi gajah tak makan orang" kami bantai gelak.
First time dengar seumur hidup mama da 29 tahun ni.
Heeee...

Lagu Girafah

Girafah ohh girafah,
kaki panjang leher panjang,
Tingginya ohhh girafah..

Bila gi Zoo Melaka hari tu, Kaseh persembahkan lagu iti kat depan 2 ekor Ziraffah.
Mesti Kaseh lega dapat present kat depan zirafah yang sebenar.
(Eja Girafah ke Zirafah.. Oush xdapat pikir)

Lagu Fruit Salad

Watermelon.. watermelon,
Papaya, papaya..
Banananana... banananana..
Fruit Salad.. Fruit Salad..


Lagu ni kena sekali ngan gaya.
"Fruit salad" dekat 2 minggu untuk saya kenal pasti perkataan sebenar.
Kaseh asyik dok sebut "Puh Celet"
Lagu ni dipersembahkan depan sekumpulan burung parrot yang sedang makan PAPAYA.

Lagu : Hari

1,2,3 Ahad Isnin Selasa Rabu Khamis Jumaat dan Sabtu,
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday

Lagu lain xder pulak dia kira dulu.
Lagu ni mesti kena kira 1,2,3 
Perkataan Saturday mama suka tukar jadi "Yennaday"
Kaseh mesti marah.
"Bukan Yennaday, saturday"
Upsss.. Sorry mama silap.

Lagu : Harapan

Harapan.. harapan setinggi gunong..
Ingin ku bahgia bersama..

Lagu kumpulan apa ntah ni. 
Heee..




Budak yang selalu menguji kesabaran mama,
tapi penghibur hati kami.


4 comments:

Imaan09 said...

budak ni comell banget..and of course INNOCENT..ko jangan laa garang2 sgt ngan dia..

Yaati Nor said...

mn kaseh dapat lagu2 nie semua?lagu ada video dia mst lg seronok

Mama Lynd said...

Imaan09: Dalam process pemulihan..

Mama Lynd said...

Yaati Nor :Blaja kat nursery. Heeee.. tak pandai nak upload video ke blog.. heeee