Pages

Saturday, August 7, 2010

Perkembangan Kasehku

Kuar ospital daaaaa hari Rabu petang.
Bunyi kat paru-paru da tak der.
Tapi batuk n selsema still ada.
So hari2 ku kena perperang tuk kasi makan ubat.
Ada 4 jenis.
Masa mula2 tu ku kasi sume dlm 1 masa.
Muntah dia.
Sian anak mama.
Mau taknya kalau da 1.8 +2.0+2.0+2.5 ml
7.3ML bendasing masuk dalam perut.
Da la masa tu baru pas nenen.

Countermeasure ku amik kasi separuh.
Kasi dulu 2 jenis after 2 hours give the balance.
But have to remember the sequent.
Mana kasi dulu mana ksi kendian.
So ku sambung lagi cuti sampai hari ni.
So monday la baru masuk keje.
Sian lak nak g antar nursery.
Orng nak kasi ubat lagi, takut jangkit ngan orng lain lagi and plus jiwa ku tak tenang lagi.
Plus jugak lagi....Ku pun demam.
sakit tekak, selsema and batuk.
Dr ckp jangkit kat hospital kot.

Aku g klinik petang semalam untuk ku amik ubat.
Tapi check paru2 kaseh skli and sunatkan dia skali.
Bleh lak Kasehku tu disunat langsung tak nangis.
Dr cakap "Anak awak ni selamber je"
Bila kuar ada acik tu tanya Kaseh naper.
Ku cakap la sunatkan.
"Tak dengar pun dia nanges"
Hehehehe..
Anak ku ni kuat semangat kot.

2 hari aku berlibur dirumah ngan Kaseh.
Ku tengok dia semakin lasak.
Tak boleh tinggal.
Letak tempat lain....Jumpa tempat lain..
Lasaknya ya Ampunnnn.
Ni baru leh berguling.
Da merangkak sok tak tau la.
Ku letak bantal kat keliling dia taknak kasi dia kuar dari toto yang besar tu.
Ada yang lepas...Ada yang tak.
Klu yang kat bantal tinggi tu ku tengok dia tak lepas.
Sampai tehempas kepala dia.
Ku perati dulu kalau dia nak nanges.
Tak derrrrnyerrrr.
Di cari cara lain...
Dia tolak badan dia kedepan.
Mmg demam cari akal la budak ni.

Hopefully thid monday she will be better.
Tak tau camner nak bayangkan nursery kena kasi ubat.
Next appointment kat DEMC is 12 August.
Dats day we will know she fully recoverd or not.
For those who are praying for her...
Thank You very much for your support..
We really appreciate that.

1 comment:

umialya said...

khasiat susu ibu le tu... makin dia lasak, susut badannya makin ketara