Pages

Thursday, October 7, 2010

Farewell to My Mentor..Kak Anita


Ku pernah mention pasal mentor ku sblum ni.
Orang y dipertanggungjawabkan oleh Allah untuk
mencetuskan rasa dan memberi petunjuk untuk aku terjun/terjunam ke dunia
breastfeeding ni.
Dulu ku pikir penyusuan susuibu secara xclusive secara 6bulan adalah
sekadar polisi yang selalu ditampal kat klinik.
Just that..
Sampai la secara tak sengaja terborak ngan Kak Anita ni.
Masa tu nak survey pasal breastpump.
Just pikir orang pam kita pam.
Takder target langsung la.
Sampai la Kak Anita ni tercakap "Anak akak still breastfeed smpai skrg"
Masa tu baru ku tahu ada golongan yang memperjuangkan susu ibu.
Dan bukan sekadar POLISI di klinik/hospital.
Dia kasi artikel pasal BF.
Dia perkenalkan pasal Moms Little Ones dan Susuibu.com
Dan saat tu la baru terhegeh2 search kat tenet pasal BF.
Baru ku jumpa serienity.blogspot.
Dan perjuangan ku pun bermula disitu.

Tapi Kak Anita ni da nk berenti.
Mungkin rezeki dia kat tempat lain.
Apa2 pun terima Kaseh banyak2 kak atas segala ilmu dan perkongsian tips dari akak.
Sapa lah Kaseh tanpa akak.

Pas sorang2 geng penyusuan ku hilang.
Tapi takper.
Perjuangan diteruskan.


Kak Anita dan anak hasil penyusuan ibu.

Untuk Kak Anita :
GoodLuck ditempat baru.
Dan jangan lupa kami yang masih melekat disini.
You are my mentor for ever.


3 comments:

Imaan09 said...

entry versi sedey laa plak..

Qistina said...

jemput join 1st GA saya yer...

http://ummieayahqistina.blogspot.com/2010/10/1st-year-give-away-qistina.html

terima kasih

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

ye..mari kita sama2 perjuangkan breastfeeding utk kesejahteraan anak2 kita...