Pages

Monday, October 18, 2010

Pumping Session And Driving


Seperti yang dinyatakan diatas.
TIADA ALASAN LAGI..!!!
Setelah ku berjaya menyambar Power Inverter
sesi mengepam ku bleh dikatakan dimana sahaja.
Ku beli Power Inverter kat Sarakids.
Ku mmg teringin sangat nak g sana.
Nasib ku bertuah dapat jumpa Farah empunya Sarakids dan
Lactation Counselor yang ku follow citer di blog dia.
Blog Farah ni best.
Komplete dengan nilai keibubapaan dan
perjalanan ke arah menjadi businesswoman yang berjaya.

Alamaxx..
Ni bukan motif utama N3 ni dibuat.
(Ni la jdnya bila byk N3 yang tertangguh jadi 1 N3 nk lumsum msk sume tajuk)

Da 2 mggu gak ku beli Power Inverter ni.
Dan sangat berguna.

First time pakai, dalam perjalanan ke Taman Sentosa, Klang.
Perjalanan dari Seksyen 22 Shah Alam ni melalui Kesas klu biasanya mengambil masa 15 minit
Tapi kali ni ku bawak ala romantik la skit to make it 20 minit (per session)
Hasilnya memberangsangkan 7 OZ
(Bkn sbb Power Inverter 2 tau)

Dari supplier terus balik rumah pun skli lgi ku mengepam.
Jimat 20 minit perjalanan / mengepam.

Buat double pumping dengan kereta manual.
Caiya la Pn Lindot.
Camner Bleh botol tu melekat cm 2?
Ku pakai nursing bra so lock skli dengan corong.
Bila ON so dia akan lekat dengan jitunya.

Untungnya wanita bertudung.
Bleh cover guna tudung.
Nak jadi cerita hari tu topup touch n go ku habis
so takleh pakai smart tag.
Kena pakai tunai..
Ku make sure jarak kete ngan tol paling rapat sbb takleh hulur tangan lebih2 sangat.
Tol Kesas kan banyak traller so risau gak pakcik2 dreber tu leh nampak sbb treller kan tinggi.
Apa ku kesah janji ku tak mendedahkan aurat.
Sampai supplier ku tompang fridge supplier.
Apa ku kesah, ku bukan curik tulang atau curi susu.
Tiada alasan lagi.
Tapi apa y ku perasan nak memperjunagkan susu ibu ni banyak cabarannya.
(Tu salah 1 N3 ku yang cadangnya nak buat)

Apa2 pun.
To all mommies..
Apa2 pun jangan abaikan keselamatan diri semasa memandu.



8 comments:

Imaan09 said...

agak2 klu aku pinjam power inverter ko, apa y aku bleh buat ye cek lynd..kehkehkeh..boleh terliur je laa jawab nye?
Upgrade pump??uhuuu, itu tajuk entry aku seterusnya..ngeh3

umialya said...

wah... tahniah.

akakpn dah berminat ngn power inverter, agak2nya smpat lg tak??

ayu said...

tahniah lynd...cayalahhhhhh...ayu tak beli sbb travel g ofis tak sampai 10 minit pun..huhu..btw, selamat mengepam..

KasehKu said...

Lea : Ko Upgrade skrg pun tak rugi walaupun Imaan da sthun. Adik Imaan kan ada.

Kak Tini : Power Inverter ni leh guna untuk cas Hp, laptop dan lain2 dlm kete. Tapi hair driyer takleh sbb volt tak sama.

Ayu : Terpaksa. Kerja y memaksa ku begini. Selamat mengepam dan mengepam dengan selamat.

INSPIRASIHANA said...

Linda...congrates..saya sunggh kagum dgn linda..boleh pam sambil drive..brp rm power invertor tu ye...cam ne nak sambung ngan tiun s3 supaya boleh pam both sides..thanx for sharing..hehe

hana , ipoh 0196499553

KasehKu said...

Inspirasihana
Power Inverter tu harganya Rm99.00.
Beli kat SaraKids.
Nk buat Double pumping, beli je 1 lg set corong pam s3. Bleh dapat dgn harga Rm 70.00 kot. Bila buat double ni suction dia low skit. So pusing leby skit dia punyer valve.

fuad's mom said...

slm kak ...sy gune spektra 3..bo ker nk buat double pumping ms drive?

spektra 3 sy ni kene cucuk ngn plak...

Kasehku said...

Boleh. Guna power inverter. Bleh beli kat kedai computer pun ada and murah. Sy beli kat SaraKids.Cocok kat tempat heater y ada tanda rokot tu pstu leh cocok plak spectra. bleh gna u laptop, cas hp dll. Tapi kena tengok KW dia jgak bersesuaian ke tak.