Pages

Sunday, August 26, 2012

Corat Coret Syawal 2012

Assalamualaikum.
Salam Syawal semua pembaca blog kecil ini.
Ampunkan segala salah silap jika ada penulisan saya yang mengguris rasa.
Walau dimana, bagaimana dan bila..
harap dimaafkan samada dalam sedar atau tidak saya ingin memohon ampun dan maaf atas segala dosa saya.
Kita raikan Syawal dengan kehiduoan yang baru dan lebih fresh.
(Ada ke orang guna perkataan fresh?)

Saya rangkumkan kisah raya 2012 setakat hari ke 8 ini.

1. Tahun ni first time beraya ber-4.





Dengan kehadiran Hannah Damia Awatif.
Tahun pertama hari raya untuk Awatif.

2. Beraya dirumah mertuaku dihari raya pertama.
So istilah balik kampung hanya untuk jarak 8km sahaja.

3. Semua ahli keluarga di pagi raya cukup.



Kedua-dua ibu bapa, 9 adik beradik, 2 menantu dan 3 cucu.
 Jenuh menunggu makcik-makcik ni bersiap

 2 ketui penghuru-hara rumah.









Baju disponsor oleh Mak Ngah Nina.
Dari Bandung lagi.
Terima Kasih Mak Ngah Nina.
2 tahun lagi klau ada rezeki turn Mak Long Lynd plak sponsor.



4. Bergerak ke Sungai Besar selepas solat raya.
Rumah nenek kami / moyang Kaseh n Awatif.
Budak2 y jarang jumpa bendang



Keluarga besar tak terkira (Tak daya nak kira)
Jemnya jalan raya Ya Allah, rosak plan perjalan yang seterusnya.

5. Balik ke kampung halaman ku selepas asar raya pertama tu juga.
Jalan clear.
Al-maklum la orang berlemang ketupat kami ber Red Bull dalam kete.
 Keluarga separa besar..
 Keluarga kecil kami..
Adik-adik kembar ku..


Tahun ni raya sume ada.
Adik saya yang nurse dapat cuti.
Walaupun tak kumpul di pagi raya tapi at least sume ada.

6. Makhluk paling gembira dalam dunia adalah Kaseh.
Saya rasa raya tahun ni paling best.
Mungkin sebab Kaseh dah besar,
mungkin juga sbb kami dah ber-4.

Rindunya berada dikampung halaman.
Rindu celoteh Kaseh dengan Maksu, Ayah Su, Su Ayu, dan atuk.
Terima Kasih Allah keran memberi peluang untuk kami merasai nikmat ini.
Ada usia izinkan kami berkumpul lagi tahun depan.


7 comments:

Imaan09 said...

waaaaa.. besnyaaa.. habis ko tawaf semua.. kaseh..? cmana pendapatan taun ni.?hehe..memang laa kanak2 y paling beshh..

nur said...

selamat hari raya Lynd.. best neyr dapat bergambar ramai2 :)

kak tini (umialya) said...

salam aidilfitri buat lynd sekeluarga

psttttttt: seksanya k.tini nak tulis 'word' kt bawah, itu le yg jrg2 nak komen, berpinar biji mata

Mama Lynd said...

Lea : Aku beraya banyak transit, so pusing sume. PEndapatan anak2 Alhamdulillah, pendapatan mak dia masyaAllah..

Mama Lynd said...

Kak Nur : Selamat hari raya Kak Nur. sekali setahun je kumpul camni.

Mama Lynd said...

Kak Tini : Time kasih bgtau.. Dengan bersedupnya saya trus buang word verification itu demi Kak Tini.

kak tini (umialya) said...

tq2.. like!!!