Pages

Wednesday, August 1, 2012

Kembali ber Contact Lance

Mode melawa.
Heee..
Sebab nak raya ke?
Tak jugak.
Sebab anak da 2.
Heeee

Saya pakai cermin mata dari darjah 6.
Starting sudah power 300 lbih.
Tahu rabun dan g check mata pun bila g pertandingan kat seokolah orang lain kena dok belakang.
Tak nampak apa yang ditulis di papan hitam.
Selama ni dok depan dalam kelas so tak tau.
Sejak tu memang pakai cermin mata.

Lepas matrikulasi diperkenalkan dengan contact lance.
So terus je pakai sebab selesa dan murah.
Kos nak buat cermin mata dengan power baru cecah 4-5 ratus sbb power tinggi dan nak kena guna special lance.

8 tahun pakai lance.
Smapi la nak join company sekarang setahun lepas.
Bahagian Health and Safety bagitau saya tak boleh pakai lance sbb mesin saya ada wap minyak so takut akan bertindak balas dengan lance.
So buat la cermin mata yang baru and proper.
Masa tu sy pakai lance power 750.
Bila nak buat cermin mata power da cecah 1000.
Gilos tahap buta.
So sejak tu pakai cermin mata je la atas nasihat En Suami sbb dia kata pakai lance buat mata makin teruk je.

Tapi sejak beranak dua ni, mode melawa datang lagi.
Ingat nak ber contact lance kembali la.
Sok la singgah g kedai kejap.

**Mode malas nak tempek gambar**


2 comments:

Anonymous said...

aa..pakai contact lens lawa n selesa :)-kam

Mama Lynd said...

Betul che kam..!!!