Pages

Thursday, November 22, 2012

Bathroom Ala Hotel

This week saya training di Grand Dorsett Hotel, Subang Jaya.
Dalam banyak2 benda y saya perhatikan bila saya ke hotel-hotel adalah tandas / bathroom / toilet.
Tak tahu nak guna term yang mana supaya bunyi agak best.

Antara yang saya suke konsep pili air.


Yang macam ni banyak tempat di tandas2 awam di shopping mall pun ada y jenis camni.
Klau pasang kat rumah ok x?
Just maybe alirannya kecil la kot.
Tapi saya suke konsep sangkut muncung pili tu. Sangat organise.

Singki / Bathroom cabinet.
Singki yang "kukuh" sebab attach skali dengan cabinet.
Cermin pun besarrrr dan bersih.
Boleh nampak parut n bintik hitam.

Aroma terapi.

Bau mint.
Bestnya.
Tapi kena suasana beraircond je ke yang sesuai?

Toilet bowl

Ok.
I x snap gambar toilet bowl ni google je.
Heeeee..


Toilet bowl ala -ala Johnson Suisse
Means semuanya dari seramic.
Nampak Classy.
Klu y standard biasa dapat dari developer biasanya plastic kan?

Overal i suke konsep macam ni.


Ni ambil dari blog
http://iheartorganizing.blogspot.com

Ni menunjukkan kat rumah pun boleh buat konsep begini.
Tapi kena asing lah tempat shower and toilet?
Ermmmmm... Merialisasikan?
Sikit2 boleh kot.
Project ni masuk dalam waiting list je 17.
Anyway, dalam toilet pun boleh dapat idea HO.

**Ada beberapa project Home Organising untuk diselesaikan dan di reveal tapi belum siap2 lagi. So tunggu..**


4 comments:

Fizah said...

tak sabar, tak sabaar dan tak sabar...heee

Mama Lynd said...

Aku lg xsabar..xsabar..xsabar nk balik setelkan amik gmbr n update. Heee

CHeeSYaNa said...

Pili air tu bleh buat la.. aritu beli rasanyer tak sampai RM50.. nak byk choice beli time HomeDec ke PerfectLivin ker..

Sinki pon nak dapat murah sikit beli kat Homedec/perfectlivin tu.. Sinki rumah ku mmg dah 4 segi camtu.. cume x attach ngan cabinet la.. die attached ngan concrete..

Aroma terapi boleh buat.. nak jenis lilin ni leceh sikit, apa kata jenis yg letak kayu tu.. Nak best kat BodyShop ada.. tp ku suka yg kat Kaison je.. Rm6 je kot tak salah..

Argh.. sorry le comment panjang2.. sebenarnyer nak comment lg panjang tp sbb malu, terus pendamkan niat.. eheheh..

Keep on writing! love this topic!

Mama Lynd said...

Yana : Makcik suke bl yana komen. memberi input berharga. murah je esk pili tu. ingt mahal. kene rembat jugak ni.