Pages

Friday, November 23, 2012

Sesuai tak letak carpet di dapur?

Dok menghitung / cari idea.
sekarang kat dapur ada beberapa kain lap kaki
 y saiz standard. kat depan singki n depan toilet.
Tp masalahnya nampak messy sebab asyik  bergerak2 je. 
So tfikir nk cari lapik kaki y panjang.
So bolej cover dr singki smpi pintu toilet.
ada ke? 
Terfikir y panjang jenis carpeta je kan?
Sesuai ke karpet kat dpur?
Dok consider nk letaka kt depan dapur memasak juga sbb minyak terpercikkaman buat lantai berminyak.

Tp hatuslah dari material y senang basuh.
Ermmmm sesiapanada idea x?

12 comments:

JaSSNaNi said...

yess.. setuju sangat.. sbb kalau karpet ni besar sket.. tapi kena letak yg warna nya sesuai utk dapor.. sbb kat dapor kan nanti terkena percikan air la.. minyak la.. tumpah apa2 ke.. hmmmmm

Mama Lynd said...

Kan? Tp nk kena cri y senang masuk mesin basuh. Huuuuuu.. Mana la nk cari.

Nad @ MamaZN said...

Saya pakai carpet dpn dapur masak
Panjang 1.5m, lebar 0.5m
Tkpe kot basuh dgn tgn...takyah masuk mesin
Sbb takde la besar sgt mcm dekat hall

Mama Lynd said...

Yeke. Ok eak. Heee.. Nk cri gk la.

Fizah said...

aku punya kat depan sinki satu, toilet satu, pintu dapur satu sbb air hujan leh masuk..semua jarak jauh2 jadi mmg kena beli satu utk setiap satu..ada 3 alas kaki kiranya...yang depan sinki dan toilet, jenis yg timbul2 tu rm 10 satu. bawah dia grip sbb ada getah. yg depan pintu dapur kain murah dari mydin rm3.90 sajok. baru semalam beli..hehe semua ni blh masuk mesin dan basuh, takde hal.

idea guna satu carpet saja utk cover semua adalah bagus sbb nmpk labih kemas tp praktikal utk jarak2 yg dekat. tp tulah, cmne nak basuh..ahkak konfius gak..

Mama Lynd said...

Aku tfikir nk jait smbung2 4 keping. Ok x?

Imaan09 said...

cek lind.. yang gelembung2 tu.. yang mcm tikar tp jual gulung2 kt reel.. alaaa.. tau x??

Fizah said...

ok kalu design yg sama, kalu tak nti cacamerba pulak nmpknya..kalu ada yg plain atau corak yg sedikit je lagi ok, tak nampak semak..my seposen

Mama Lynd said...

Xbest sbb xmnyerap air.

Mama Lynd said...

Pijot : btul. Kena tema minimalis.

Fizah said...

haah cdgn lea tu aku tau. tp mslh dia plastik kan, tak serap air..

CHeeSYaNa said...

Lynd.. takleh tahan ler.. mesti nak comment.. hehehe.. my dapur, letak rugs beli kat ikea.. if ikut product desription, kena handwash.. tp selambat je la masuk machine..

lebih kurang camnie..
http://www.ikea.com/my/en/catalog/products/80203715/

Tp, my mum selamba je letak carpen yg jenis panjang tu kat dapur.. Tak salah RM35 kot beli kat nilai. bukan le karpet yg berbulu2 tu.. Pastu, beli kaler gelap.. if dah mcm belacan sangat.. tukar lain :D