Pages

Thursday, March 7, 2013

Kejutan Di Hari Khamis

Denyutan di kepala hasil kejutan pagi tadi masih lagi terasa.
Hal keje.
Tiada kaitan dengan personal.
Tapi sangat mengejutkan.

Department saya akan bertukar tampuk pemerintahan.
Dengan erti kata lain tukar bos.
Mau tak terkejut sebab xder rumors yang saya dengar sebagai amaran untuk perubahan ini.
Tuptup anouncement by plant manager yang melibatkan perubahan tampuk pemerintahan 4 department.
Berpunca dari 1 manager nak bersara dan taknak sambung secara kontrak.
So sebagai ganti, manager department lain akan duduk tempat dia.
Dan beberapa department lain pun berlaku pertukaran tempat.

Pendapat saya ?
Shocking.
Saya memang ada masalah skit dengan kepimpinan sekarang, 
tapi xder la sampai pertukaran yang tak disangga macam ni berlaku.

Dengan kepimpinan yang baru pun saya rasa dia layak ditempat itu.
Sebab sebelum ni dia selalu beri "idea" bernas kepada department kami.
So sekarang dia bebas untuk mengaplikasikan idea dia department kami yang menjadi nadi ke-2 plant.

Bak kata orang yang nak bersara tu "This is a challenge to him"
Yup.
Challenge for me also because boleh dikatakan background bos baru 50% berbeza dengan bos sekarang.

Wahhhhh.. berdebau nak dapat bos baru.
Berdebau dengan cabaran baru.

2 comments:

Anonymous said...

hehe..takutnya! eh, ada kerja ksoong ke kat situ? post manager? kawan aku minta tanyakan..KAM

Mama Lynd said...

untuk FY ni Novelis freeze pengambilan baru. Klau manager biasanya mereka lbih prefer amik org dalam shj sbb pengalaman. Klu admin mmg amik org luar.