Pages

Friday, March 8, 2013

Setia City Mall

Kaseh panggil "Mickey Mouse", mungkin dia hanya dapat tangkap perkataan "City Mall" yang bunyi ala-ala Mickey Mouse.

Kami suami isteri ni sejak kahwin ni mmg malas nak g jalan jauh-jauh.
Kalau setakat nak cari barang rumah g Tesco je.
Nak g shopping2 or window shopping tu mmg jarang. 
Kalau gi pun setakat JJ Bukit Raja.
Padahal JJ Bukit Tinggi lagi besar, tp masih prefer Bukit Raja sbb plg dekat.

Kami lebih suka lokasi lepak yang boleh duduk sambil tengok anak main.
Sama Giant tp temptnya sempt dan terhad.
Kalau malam minggu lepak dataran Shah Alam.
Bawak bola n basikal lepas anak main, kami monitore dari tikar je.
Heeee

Tapi since Setia City Mall ni bukak, ia bagai port baru buat kami.
1 lokasi lengkap.
Selain shopping mall yang besar dan yang paling best ada Daiso, kat luat bangunan pun best.

Ada air pancut yang menjadi feveret Kaseh.
Taman permainan yang luas.
Padang yang lapang.
Memang best la untuk kami ibu bapa yang kurang aktif ni.
Heeee..







Petang ada orang main layang-layang.

Just i was thingking je kenapa xder orang joging eak.
Kalau jd port jogging pun best.

Sementara mama joging, papa boleh duduk sambil monitor anak main.
Harap2 ada la yang aka mulakan di masa akan datang so makcik ni ikut je la nnt.


Mungkin tempat ini akan menjadi lokasi mingguan kami sekeluarga.
(Papa cari alasan nak datang sini sbb nak makan pretzel Aunt Anne.)



3 comments:

Imaan09 said...

haha.. popular betul laa pretzel makcik ani tu..

Anonymous said...

nice...kat area mana lin? kalau dengan shah alam-stadium, jauh tak? KAM

Mama Lynd said...

Kam : Kalau dr stadium Shah Alam kena masuk Tol jelutong hala ke Klang Exit Setia Alam. 15 minit je kot ikut highway.