Pages

Wednesday, April 3, 2013

Kesihatan Tak Mengizinkan

Hari ni baru terasa jejak di bumi nyata.
Al kisahnya ahad lepas kami suami isteru kena food poisoning.
Bermula pagi saya dulu.
Terus heavy and lembik tahap baring dalam toilet dah.
Sementara tu En Suami masih mild.
Dan anak-anak dia yang uruskan.

Bila dah ke petang En Suami dah mula badan seram sejuk.
Saya mmg surrender menyerahkan urusan dunia kepada nasib.
Malam ahad g klinik memandangkan ubat yang En Suami beli tu tak berkesan.
Gagahkan jugak la.
Sampai tahap muntah keluar air je sbb tu je yang masuk dalam perut sepanjang hari.

Yang kesian anak-anak.
Awatif Alhamdulillah hanya perlu penuhi kehendak perut dia je.
Pastu dia ngan dunia dia la.
Sang kakak la jenuh sikit.
Budak yang sedang membesar.

"Mama Kenapa mama muntah"
"Kenapa mama sakit perut"
"Kenapa mama baring"

Never ending of "kenapa"
Ahad ok skit sbb gagahkan g antar nursery.

Selasa masih tak OK.
G klinik lg skli.
Blood pressure saya terlalu rendah n perlu drip.
Apa2 la janji saya sihat.
Nak g spital macam malas nak admit sbb En Suami pun tak sihat.
Doktor kasi antibiotik sekali.

Hari ni pagi rabu dah rasa ok skit.
Just nak memulihkan tenaga je.
And rasa mild masih ada.

Persoalannya siapakah suspek utama yang menyebabkan food poisoning ni?
1. Laksa
Pasar malam.
1 family mertua ku makan.
Mereka?
Takder paper.
sihat walafiat.
So suspek dilepaskan.

2. Big Plate Subang
Petang sabtu.
Tekak melayu nak makan western.
And kedai western yang kami suka adalah Big Plate subang.
Dah beberapa kali pegi.
No Problem.
Rasanya xder suspek lain.

Anak-anak makan mushroom soup je.
Mama n papa amik set.
So suspek di band.
Taknak g lagi.

3 hari berada di dunia lain.
Dengan kain batik, tuala, selimut yang bertimbun.
Dengan lantai yang melekit almaklum lah rumah dikuasai anak-anak.
Air tertumpah sana sini.
Plastik ubat bersepah2.

Segala program hujung  minggu tergendala.
Nak g cari barang rumah kat tesco.
Nak cari barang HO untuk giveaway Pijot.
Nak g amik HP.
Sumenya tergendala.
hari ni skip lagi training Audit IQA.
Bukan rezeki.

Wahhhh... Cepat lah sihat..

2 comments:

Fizah said...

suspek utama? LOL

;D

umi alya said...

salah satu keburukan makan diluar.. apa2pn moga Lynd cepat baik