Pages

Thursday, December 2, 2010

Dah 9 Bulan Da

Ku suke tunggu 2 hb setiap bulan.
Sebabnya Kaseh genap bulan.
Hari ni 2 December 2010.
Kaseh genap 9 bulan.
Meh sini mama nak citer apa Kaseh da buat untuk sembilan bulan ni.
Hari jantung mama nak gugur.
Hobi Kaseh memanjat.
Tak kisah la, tangga ke, kerusi ke, mama ke, papa ke.
Malam tadi paling suspen.
Kaseh panjat peha mama masa mama baring,
sekali kepala Kaseh tersungkur ke depan.
Ada bunyi "Krup"
Kaseh nanges tak ingat punyer.
Mama ngan papa da panik tak hengat punyer.

Tengok2 lidah Kaseh berdarah.
Maybe tergigit kot.
Kaseh da ada gigi 4 batang.
2 atas 2 bawah.

Mama n Papa takut gigi patah ke, hidung patah ke, dagu patah ke.
Mama tahu, sakit sangat sebab darah.
Tapi Kaseh kuat.
Kaseh nengis kejap je.
Sian anak mama.
Jangan la lasak sangat.
Gugur jantung mama.

Sekarang Kaseh da tau rindu2.
Minggu ni papa asik balik lambat je.
Kol 8 baru sampai rumah.
Papa sampai je Kaseh terus merangkak ikut papa.
Papa nak bukak baju nak solat pun tak sempat.
Papa angkat, Kaseh peluk je leher papa.
Mama nak amik pun Kaseh tak nak.
Rindu papa eak?

Da pandai henjut2kan badan bila dengar muzik.
Lagi2 iklan tv3 yang bila nak start citer baru.
Nanti mama beli CD Barney n Friends untuk Kaseh.
Orang kata music merangsang otak bayi.

Sekarang mama nak makan kat luar da tak senang.
Kaseh da taknak dipegang lama2.
So mmg 1st option masak kat umah je la.

Da pandai bising mulutnya.
Apa ntah y Kaseh cakap, mama tak paham.
Bila orang ajar Kaseh Taateh,
Kasuh pun "Tetetetetetetetete"

Da pandai ajak orang pok amai-amai.
Lagi2 ngan nenek.
Pegang tangan nenek suruk pok amai2 sambil nyanyi.
Kaseh Ngan Epan Naik Bebek

Kaseh da pandai mintak bantal kalau nak tido

Nenek belikan bacikal untuk Kaseh

**Dok pikir apa nak buat untuk besday Kaseh nanti**

2 comments:

mimi said...

Hi. Baru je jumpe blog awak. Cepatnye progress anak. Anak kite lbh kurang je.
7hb nanti baru msk 9 bulan. Tp Cam baby je lg. Lum ade gg, lum leh merangkak.. Ckp pun mumbling jek. uhuu..
Tp xpela.. Janji sihat kan.:)
Salam perkenalan.

KasehKu said...

Hi Mimi.
Salam kenal.
Thanx sudi join blog sy.
Perkembangan setiap baby lain2 dan mungkin Adam berkembang dari segi lain yang leh tengok dari segi visual.
As long as anak kita sihat itu adalh yang terbaik.