Pages

Monday, December 13, 2010

Tag : Mengenali KAMU Dengan Lebih Dekat

Di Tag oleh Sioca Kecil Pn Pijot.
Da lama da tapi tak berkesempatan nak buat.
Ni pun ada beberapa lagi yang belum langsai.
Memandang kan aku takde idea nak buat N3 hari ni so aku buat tag la hari ni.

All About MySelf :
1. Mama kepada Kaseh Melissa Lyana dan Isteri kepada Mohd Ridho Amad Kanan.

2. Anak Kepada Nooriani Rajab dan Abu Bakar Dollah.
Kakak kepada adik kembarku Mohd Ridzuan dan Nurul Azwani.

3. Sangat suke g Sg Buloh.
Beli bunga.
Sekarang my peberet is Orkid.
Tapi biasanya aku tukang beli suami ku tukang jaga.
Jeles tengok orkid ibu mertuaku uang macam gelojoh sangat berbunga.
Sampai sengat pasu.
Bercabang2 bunganya.
Ingat nak antar y kat umah aku ke umah MIL da nak bunga sok nak amik balik.
Aci tak??
Kira antar ke kawasan pemulihan la.

4. Berjumpa dengan suami secara blind date.
Ber"SMS" tanpa berjumpa selama 6 bulan.
Berkawan atas dasar "MUSTAHIL" untuk bercouple.
Sebabnya ada prinsip masing2 yang menyebabkan mustahil.
Tapi sebab lagu "Relaku Pujuk - Spider"
Gugur la segala ego dan tercouple la.
Tapi sampai sekarang y dia menafikan dia tujukan lagu tu kat aku.
Dia kata "I suka lagu tu"
Bukan "I tuju lagu tu kat U"
Waaaa. Ntah2 skrg ni aku da kawin ngan Prince Charles kot.
Tu la ko Lynd "Perasan" tanpa usul periksa.

5. Mase kecik dulu skolah belakang rumah so sangat dekat. Tapi teringin g skolah dengan basikal. So pagi bawak basikal pusing masuk ikut pintu depan sekolah sebab nak kasi jauh skit. Tapi balik jalan kaki sebab lupa yang bawak basikal masa g skolah.

6. Masa umur 6 tahun "terpatahkan" rantai mak yang ada nama.
Baling bawah katil.
Nyorok belakang almari dapur.
Mak cari aku dari pagi sampai petang.
1 kampung da kecoh dan tolong cari.
Kuar dari tempat persembunyian sebab lapar.
Tapi janji ngan diri sendiri kalau mak marah, nak nyorok dan taknak kuar samapi bila2.
Mak da nyaris2 nak call bomba sebab dekat rumah ada kolam dan mak risau g terjun dalam tu.
Hahahahah. Notty Gurl.

7. Ada adik kembar laki ngan pompuan.
Masa kecik dulu selalu kalah kalau gaduh sebab takder geng.
Kami 3 beradik je.

8. Terpikir nak jadi Engineer masa form 4 dulu.
Masa tu ada senior yang da berjaya datang skolah.
Ramai la yang datang dan macam2 bidang dorang ceburi.
Pastu dorang bagi2 la, sapa nak jadi lawyer ikut abang ni, sapa nak jadi engineer ikut abang ni.
Daaaannn disebabkan abang Mechanical Engineer tu Ensemmmmmm habis.
So ku ikut la.
Salah 1 sebab lagi dia cakap pasaran keje Menchanical Engineer takkan drop tapi ni la yang paling susah.
Tapi ku nekad.
Da sekarang aku pemegang Degree in Mechanical Engineer.
Tapi abang tu da jadi pengacara Selamat Pagi Malaysia kat TV1.

9. Tak boleh terkejut!!!!
Kalau aku terkejut mesti aku nanges.
Pernah Cikgu masuk kelas tiba2 buat announcement.
Aku tengah kusyuk buat keje terus menanges.
Cikgu tu cuak ingatkan kenapa.
Bila aku da pindah sekolah cikgu tu citer kat dalam kelas adik aku pasal kejadian tu.
Adik aku tahu la siapa yang dimaksudkan.
Cikgu tu tak tau y adik aku ada kat situ.

10. Amik VSS atas sebab hijrah dan nak kuar dari zone selesa.
Dok merangka masa depan yang bakal ditempuhi.
Bagi memenuhi impian diri dan kebahagiaan keluarga.

10 cukup kot.
Banyak2 nanti boring lak orang baca.


2 comments:

Fizah said...

satu geng dgn kam ni..kukata 25 hang bagi 10 ja? hehe..okler tu..wes, duk uma ja ka lepaih ni?

KasehKu said...

Nak 25 ke?
Tak perasan lak. Heheheh.
Dok rumah sambil berpikir.