Pages

Wednesday, November 3, 2010

Hati yang Lemau



Huuuu..
Seperti yang dinyatakan diatas.
Tapi seboleh mungkin taknak merintih di rumah keceq ku ini.
Nanti Kaseh da besar sok dan da tau baca nanti,
Kaseh baca blog mama.
Nanti Kaseh pikir mama Kaseh ni seorang yang lemau.

N3 ini bertujuan untuk memberi peluang kepada otak dan jari melakukan apa yang dia suka.
***Apakah ini y aku suke?***

Tak la.
Bukan suke.
Tapi just looking for something dats make me realise.

Tarik Nafas.
Fuhhhhh
Tarik lagi
Huuuuuuu
Lepas..
Fuhhhhh.
Disulami Putttttt.
Hehehehehe.

Sok cuti.
Kilang ni mmg 1 mesia.
Cuti awal walaupun orang lain y berhari raya.
Tapi nnt ganti la.

Da 2 hari.
Da 2 hari lunch time aku terpaksa berkejar balik ke skool Kaseh sebab kasi bekalan EBM tak cukup.
Kaseh sekarang minum kdg2 3 botol.
Kadang 4.
Aku y mmg la teramat bizi ni asik terskip pam.
Bila 1 hari kacau schedule
so hari2 lain akan tergugat.
Inisiatif untuk mengepam malam mmg HANCUS cik lindot.
Samapi bila aku harus hidup sebegini.
Waaaaaaaa...
Kaseh.
Maafkan mama.

2011 menanti
Huuuu...
Da akhir2 tahun gini kepala ligat memikirkan apa nak buat tahun depan.
Impian dan cita2 banyak tapi takut tak terbuat.
**patut pressure ke benda ni**

Blogwalking.
Blog adalah harta kita dan cermin kita.
Pada ku kalau nak berbelog gunakan bahasa yang elok dan topik2 yang difilter.
Sebab takut anak2 da besar sok da tau baca nanti dia blogwalking blog mama dorang.
Apakah yang dorang pikir nanti.
Tapi tiada peraturan y menetapkan peraturan berbelog.
So Renung-renungkan dan selamat beramal.

Nak balik raya.
Sekarang kat kampung musin hujan.
Raya nanti banjir ke?

Rindu mak dan ayah
Waaaa..
Kaseh... Mama rindu nenek ngan atok.
Rasa nak baring di pangku nenek.
Nak dengar ayah buat lawak.

Nak makan laksa n cendol.
Tadi singkah kat depan Panasonic tu ramai sanagt orang smpi takder tempat duduk.
Tak jadi nak makan.

Banyak keje.
Banyak report nak kena buat.
Tapi ku LEMAU.
Terbayangkan suami dan anak bersama2 tergolek2 dihari cuti.

Gemuk.
Aku da gemuk
Waaaaa..
Bulan puasa turun 3kg.
Skrang naik 4 kg.
Lagi 6 kg away from my weight b4 pregnent.

Aku tak cantik.
**Apa punyer rintihan da**
Nak belajar mekap.
Tapi ngan sapa.

Butter Prown.
En Suami tanya semalam camner nak bt butter prown,
Tapi search kat tenet xder lak resepi tu.
Ada sesapa nak kongsi.

Absober kete.
Da kong.
Da rasa cam naik kete kuda je da rasa.
Waaaaa.

Lemau dan Lemah.
Nak g dapatkan injection Cafein kat vendor machine kat bawah.


5 comments:

Anna Da Lady said...

Mek..ko search gena tak dapat tu..peliknya..ko search guna bahasa gapo ye?hehe....alah, lin..normalla kalu dah beranak pinak naik berat..hehe..aku yang tak kawin lagi nipun kdg2 naik...hehe...apepun, ko tetap comei Lyn..aku ingat lagi, dulu2 masa kat S15, Lea banyak ajar kita make up kan?KZ sampai cakap..dah lama aku tak make up, dulu ada jugak Lea..hehe

umialya said...

baik gemuk le drp kurus.. comeeey gitu

ayu said...

lynd, jgn sedey2 ye..teruskan usaha..

Imaan09 said...

caiyukk.. klu rasa abes teruk, amik cuti atau pada ari y memang cuti, keluar rehatkan diri..g herbaline ke.. dapatkan rehat y cukup..n jgn tensen2..

KasehKu said...

Kam : Aku pun tak tau nape tak kuar.
Lea tu mmg bikin kecoh je. Tak pasal2 org lain termekap.

Kak Tini : Kalau da terover comey sapa nak jawab.


Ayu : nak kena kuatkan semanagt ni.

Lea : Haaa.. Bestnay kalau dapat merelaxkan diri.