Pages

Wednesday, November 10, 2010

Ku Nekad..Ini Keputusan Ku


Kaseh g check up untuk 8 bulan hari ni.
Check up je.
Tak cocok.
Berat 7.8 kg.
Patut la tangan mama lenguh kokong Kacih.
Ta beca ta.

Ku kasi 5 bintang kat Klinik Kesihatan Meru.

Layanan staff
Sangat manis mukanya.
Tak seperti yang dimomokkan sebagai gamen servant y lain.
"Kaseh da pandai buat apa?"
"Hai sayang'"
Sejuuuukkk ati mak ni ha.

Keefficiensiannya
(Efficiency)
Saaaangat la bagus dan mabeles.
Kalau orang lain g klinik kerajaan siap kena amik half day lagi.
Cam biasa kol 7.30 am ku da tercongok kat depan klinik tu.
Dan biasanya pintu da bukak.
Dan Kaseh akan dipanggil la untuk timbang dan ukur tinggi.
Kol 8 sharp angka giliran akan berbunyi untuk kita jumpa nurse.
Kol 8.25 am sume setel.
So ku just amik time slip.
Hari ni Kaseh tak cocok so awal la.
Kalau cocok atau jumpa Dr tambah la lg setengah jam.

Ku pernah g konon2 nak g private ospital la.
Appointment kol 9.00 am kalau g awal pun kol 9 jugak dia suruh register.
Nak menunggu tu pun 1 hal.
Sudahnya dekat tengahri jugak la setel.
Ermmmm..
Sudahnya ku cakap kat En Suami kita g gomen la.
Tak payah amik cuti.
Perrrriiii lagi
**It's not all about the money**

Apa sebenarnay yang aku nak citer?
Ouhhh.
Pasal perkembangan Kaseh.
Tadi masa jumpa nurse dia kata Kaseh da 8 bulan so da tak payah blender nasi.
Da bleh kasi y kasar.
Ouhhhh..
Anak mama da besar.

Kebetulan lak aku memang mengalami konflik dalaman dalam penyediaan solid food Kaseh.
Sekarang ni ku kasi dalam bentuk begini.
Di blender.
Tak kisah la campur carrot ke, ikan bilis, brokoli, kentang dan ayam.
Dalam 3 bekas untuk 3x makan.

Tapiiiiii..
Aku tengah nak mengkongsider da taknak bekalkan.
Sebab skool kaseh ada gak sediakan makanan u baby lain.
Mama Kaseh je yang terrajin sudaaa.

Tapi Lagikan.
Apa laaa jasa yang mama Kaseh ni buat kalau Mama tak bekalkan air tangan
pengikat rasa ni untuk Kaseh.
Lagi pun ku tak tau apa y Kaseh makan
Apa yang Kaseh suke
Apa yang Kaseh tak suke.

Sooooo..
Hari ni ku nekad.
Seiring dengan matlamat penyusuan ku.
Ku akan terus menyediakan makanan Kaseh sampai dia berumur 1tahun at least.
Dengan kaedah baru seiring dengan perkembangan gigi Kaseh yang 2 batang tu.
Mama Sayang Kaseh.

1 comment:

AlongAzrina78 said...

Saya memang pengguna tegar perkhidmatan kerajaan, kalau pergi klinik az-zahrah di bangi lambat gila, baik pi klinik kesihatan jer...mmg skrg takyah tunggu lama sbb especially utk dptkan imunisasi.