Pages

Monday, November 22, 2010

Tag : Istilah / Bahasa dengan Anak

Layak aku nak buat tag.
Tapi nak try gak.
Ini bersempena dengan da ada anak ni.
Aku dok pikir2 sesetengah benda tu perlu kita guna perkataan yang
sesuai bila berinteraksi dengan anak.
Tak boleh terlalu direct.
Supaya bila kita sebut bunyinya sopan je.
Antaranya adalah:

1. Private Part
Boy -
Gurl -
2. Punggung
3.Buang Air Besar
4. Buang Air Kecil
5. Pukul
6. Tido
7. Breast Feeding
8. Makan

Dan Jawapan Ku adalah :

1. Private Part
Boy - Bird
Gurl - Tu
Aku tak tau the best word nak guna.
Ada kawan ku sebut "Special", "flower" dll.

2. Punggung - Montot

3.Buang Air Besar - Uk-uk

4. Buang Air Kecil - Tencin

5. Pukul - Pup

6. Tido - Babom

7. Breast Feeding - Nenen

8. Makan - Mamam

So far tu je la.
Jom kita buat beramai-ramai.

Sy nak tag :
Umialya
Imaan09
Ayu
Naluri Seorang Wanita

Dan sesapa sahaja yang sudi membaca rumah keceq sy ni.
Pastu tinggal je komen kat sini nanti sy jenguk2 rumah2 anda.





5 comments:

Imaan09 said...

ku dah sempurnakan..

http://imaan09.blogspot.com/2010/11/tag-istilah-bahasa-dengan-anak.html

ayu said...

wokeh...nak jawab juga ni..hehe

ayu said...

dear lynd,

i dah jawab tau..hehe

http://ezurin.blogspot.com/2010/11/tag-istilah-bahasa-dgn-anak.html

umialya said...

akak dah tunaikan t/jwb akak, moga berpuas ati ngn jawapannya

http://mimialya1.blogspot.com/2010/11/tag-istilah-bahasa-dengan-anak.html

mummy-aulia' said...

salam perkenalan lynd..baru jumpe blog awak ni..nnt sy follow k..
btw, sy pn nk jwb tag awak..sila jenguk2 yer..

http://cinta-mummy.blogspot.com/2010/11/tag-istilah-bahasa-dengan-anak.html