Pages

Friday, November 12, 2010

Kangaroo Sudah Sampai

Ni penangan hadiah Imaan09 la.
Ni citer bag yang dibawak oleh En Kangaroo.
Semalam.
Pas je baca n3 hadiah otw.
Terus telepon akak lobi.

Dia kata blom.
2 jam kemudian call lagi.
Dia kata blom.
Tak puas hati.
G tanya sendiri kat lobi.
Memang sah tak der.

Pagi ni.
Dapat panggilan.
"Linda, ni ada barang untuk awak!!"
Tanpa usul periksa
"Ye kak, saya datang sekarang juga"
Hati kembang bermangkuk2.

Bila sampai sana akak tu buat selamber je.
"Mane barang saya kak?"
"Xder pun barang awak"
"Habis tu sapa yang call saya tadi?"
"Ntah, akak tak call pun"

Pastu baru ku terpikir sapa yang call eak.
Suara lain je bukan suara akak lobi.
Yang aku terperasan lagi, orang tu call direct hp.
Biasanya lobi call tepon opis.

Tak puas hati.
Singgah klinik.
Pinjam telipon.
Call security.
Terpikir yang takut kanggaroo tak leh masuk sebab antar barang personal.
"Ada sesapa yang call Siti Norhaslinda tak?
"Kejap eak"
Dok dengar dia tanya orang lain "Ada sesapa yang call Siti Norhaslinda tak?
" Takder"
"Ok, terima kasih"

Keciwa.
Kat receiving kot.
Ntah2 kanggaroo tu antar g recieving kot.
Kanggaroo mabuk ke.
Call receiving.
Tut tut tuuttt...
Xder orang angkat.

Nak kena menapak ke recieving la ni.
Rasa cam nak pinjam basikal pak guard je.
Kilang ni beso.
Nak ke reciving tu mak aiiii jaohnya.
Da la ada kutub utara kutub selatan punyer reciving.
Nak kena decide nak g yang mana dulu.

Sampai je ke reciving first.
"Kak, ada barang saya?"
"Ada, tu ha"

Keciwa.
Benda ni yang datang.
Sample dari supplier.
Ngok ngek tol.
Tu la tanpa usul periksa.
Main terjah je.

Tau tak, untuk mencari tu perjalanan ku ntah berapa kilometer.
Dari opis ke lobi --> Klinik --> Reciving --> Opis balik.
Tau tak lebih kurang 2KM.
Kurus makcik.

Dah tu.
Kol 12 pm ku baru nak g klinik untuk mengepam.
Tepon bunyi.
"Linda, barang awak da sampai"
Sah suara akak lobi.
Hehehehe.
Akhirnya yang ditunggu dah tiba.


Ku da gayakan g Giant 13.
Sume orang yang aku jumpa ke selisih yang aku kenal sume aku tayang.
Tak kira.
Nak jugak.
Lebik2 lagi yang ni.

Hehehehe.
Psst : Dok berkira2 nak buat bag skool kaseh ke bag mama g keje.
Hari ni aku dok kejar kanggaroo je.


5 comments:

Imaan09 said...

ngeeeeee..tumpang gembira..

umialya said...

Ho'oooo, mamanya yg berkenan.. camner Kaseh?

KasehKu said...

Imaan09 : Sila la tumpang

Kak Tini : Kasehtunggu dulu la. U kaseh nak kena order kot. Heheheh

Anna Da Lady said...

Lyn...kurusla kalau ko selalu rajin berjalan 2 km dalm opis setiap hari..tanpa paksaan plak tu..hehe...lyn jelesla tgok beg tu,,,hehe

umialya said...

Lynd
akak tag GA, jom join

http://umialyacontest.blogspot.com/2010/11/syamila-mohd-giveaway.html