Pages

Thursday, April 7, 2011

Karipap Ohhh Karipap

Saja nak naikkan saham kat suami sendiri.
Heeee.
Peberet suami ku ni.
En Karipap.
Ini adalah cobaan ke 3.
Jom imbas kronologi pembuatan karipap Mama Kaseh.

Cobaan Pertama :

Cuba buat time mengandung ni.
Saje bangun awal nak buat surprise la konon.
Uli punyer uli tepung, lembik je.
Melekat je kat tangan.
Masa ni mmg angin la 1 badan.
En Suami turun.
Ku da nak nangis da time ni.
Sedih beb, nak buat tak jadi.
Lagi pun time mengandung agak sensitip.
Ku tinggalkan doh karipap pastu dok tcongok depan TV ngan muka moncong.
Nsib baik En Suami paham.
Aku dengar dia tong tang2 kat dapur.
Skli keluarlah.....
Roti Canai..!!!
Dari doh karipap tak jadi.
Heee... Touching.

Cobaan Ke 2 :

Da lama da.
Yang ni boleh la. Ada improvement.
Tapi takder rupa karipap la.
Rupa cam roti bom.
Y ni sama kes cam 1st trial, tapi ada ropa la.
Tak jadi roti canai.
Ada amik gambar tapi da tak jumpa save kat mana.

Cobaan Ke-3 :

Camni la ropanya.

**Tolong jangan gelak**
At least ada rupa. Next time cuba lagi.
Ganbatte Lynd.

Pssstt : Ada sesiapa nak tempah?
Ku tahu En Suami makin sayang aku. Hahahahah **Mode perasan**

4 comments:

CHeeSYaNa said...

OK ler tu.. it's the thought that count...

ct N honey said...

rupa jgn tgk yg penting rasanya

umialya said...

biar akak aje yg gelak. hahahahha!!!!

akak MEMANG tak reti nak klim kat tepi tu, gagal 100%, Lynd ok gak tu.. nmpak cam karipap daaa!!!! mintak sikit!!

Kasehku said...

Yana : Hehehe. Kan..kan..kan..

ct N Honey : Rasanya, bleh teka la cam rasa karipap.

Kak Tini : Ti tekan pakai garfu sbb kes nk buat kelim tak pandai la tu.