Pages

Tuesday, April 12, 2011

Kaseh Refuce Bottle Feeding

Itu lah yang terjadi.
Last weekend ku g kursus untuk jadi Peer Counselor dengan MBFPC.
Program tu bermula dari pagi sampai petang.
So disebabkan Kaseh da more than 1 year Kaseh ku tinggalkan dengan MIL.
(klu bleh bawak punku takkan bawak Kaseh sbb anakand ku itu lasak)
Lebih krg sbln lbh jugak la aku mmg tak berenggang langsung dengan Kaseh.
So mmg direct BF jela.
Khamis tu mmg ku da tinggal Kaseh kejap dgn MIL.
Tapi half day je la.
Bila petang ku amik Kaseh
MIL ckp Kaseh taknak minum guna botol.
DIa gigit2 je.
So MIL kasi la guna cawan je.
Tapi tu la tumpah2 n skit je la ida minum.
Tapi dia tak merengek pun.
Makan banyak la.

Ku ingat maybe 1st day, so dia tak biasa.
Bila ku tinggalkan for the whole day hari sabtu,
ku balik tengok 1 botol je guna.

Same problem, MIL ckap Kaseh xnak guna botol.
It's same on Sunday.
Hari ni ku beli botol baru, tak tau la.
Nak kasi guna cup je sian lak kat MIL.
Tengok la next week camner.

**Saya da besar mama, no need bottle**

3 comments:

ct N honey said...

cubalah guna cawan,anak saya lepas berhenti bagi BF terus guna cawan tak guna botol sampai sekarang.Mula2 mmg dia minum sikit,kalau nak minum susu waktu mlm pun kena lah bangunkan dia,mmg kesian,tapi bila dah biasa sekejap aje habis 1 cawan,lagi pun senang nak bawa jln2 tak payah susah2 bawa botol susu.

alyyani said...

wah tak pakai botol susu, pakai cawan terus. lama biasa la tuh kaseh :)

EllyEllies said...

lin..dayani aritu pon wat peel xmo minum botol..huhu