Pages

Thursday, February 9, 2012

Nursing Pillow Buatan Sendiri

Assalamualaikum.
Hadirin yang dihormati sekelian,
dengan ini saya ingin membuat pernyataan yang bahawa sanya,
saya berjaya menyiapkan Nursing Pillow Buatan Mama Lynd.

Sebagai pembuka kata, setinggi-tinggi penghargaan kepada tuan empunya blog

http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/

Puan Hayatie kerana sy dengan niat yang sangat disengajakan search mengenai pembuatan NP ini di blog beliau.
Sy tahu beliau sangat suke product2 DIY ini. dan terjumpa la entry ini.

Ada link yang boleh kita download free patern nursing pillow.
Just download, print dan combine.
Hasilnya adalah ini,

Sorry, ku tak buat step by step sbb patern ni da lama download just terperap kat dalam PC.
Tiba tanggal 8 Feb pada pukul 7pm datang ilham nak print dan try buat.
Bila da tengok polar tu da dicombine datang satu perasaan
"eeeee..tak sabar nak tengok hasil"
Selongkar2 kain lama, jumpa sekeping kain putih lebih buat tilam 2 tahun lepas,
tray matchkan dengan polar, xcukup kain.
selongkar lagi..jumpa kain lebih buat langsir warna hitam.

Berlaku konflik didalam jiwa dengan kedengaran beberapa konflik..

Ermmm.. Esok la beli kain lain...
Or
Blasah la.. Bukan orang nampak.. nanti buat sampul luar cover la warna warni ni
Or
Korbankan Cotton Flannel yang sepatutnya untuk cadar adik baby.

Sudahnya bisikan yang ke-2 yang menang.
Maka terhasillah nursing pillow dwi warna.

Da minta Bonda try kat pinggang
(Almaklum la saiz pinggang sendiri tak mengizinkan)
Cantik.. matching..
Aplikasi xsure lagi.
So sok misi g kedai kain untuk buat set yang kedua memandangkan baki kekabu ada lagi dan cari kain flannel lg untuk sarung luar.

Sangat best hari ni..
Modal hanya apa yang ada kat rumah dan hasil menyelongkar barang kat rumah aje..

3 comments:

Imaan09 said...

wahhhhhhh..bestnyaaaaaa..!

Mama Lynd said...

Tolong la jeles dengan kejayaan aku..

Mama Darwiish said...

wah...ni nak try juga ni...beli mahal tu hehe....btw done follow blog mama :)