Pages

Wednesday, March 21, 2012

Home Organizing - Putih

Putih.
Kenapa putih menarik?
Mostly gambar yang ku search untuk organising / deco, 
perabutnya mesti berwarna putih.
Tak tahu disebabkan lighting atau camera menyebabkan semuanya cantik.

 Putih

 White

Putih
Sumber : Google.
 
Tapi sume perabot kat sorgaku ni sume warna gelap.

Ada beberapa sebab pemilihan warna gelap ini.

1. Tahukah anda yang bahawasanya perabot berwarna putih adalah lebih mahal?
Biasanya beza dalam Rm50 - 100


2. Da mula beli perabot warna gelap takkan nak campur aduk lak warnanya bila nak beli perabot lain.

3. Adakah sebab penjagaannya?
Mungkin juga sebab pendapat biasa adalah warna terang cepat kotor.

Pernah 1 ketika terfikir nak cat je perabot yang ada ni.
Tapi berbaloikah?

Coba tengok ni.

Before :


After


Dan ini ku rasa memang agak extrem.
Ku fikir dorang tukar cabinet baru.
Tapi ropanya mereka cat sendiri..!!!!

Before:


 After

 Sumber : IHeart
 Dan entry untuk bagaimana mereka buat adalah disini.



Tapi mampukah aku?
Cantikkah nanti?

Huuuu.. Kusimpan niat ini untuk masa depan.
Putih is Terbaik.

5 comments:

Imaan09 said...

tabaekkkk..! berbaloi kut..tp tunggu laa ada sebab lain..sebab dah nampak lusuh ke..sebab kena conteng dek kaseh dan adik2nye ke.. klu sesaje namanya cari pasal!

Mama Lynd said...

Huuuu.. Satu cadangan dan point yang bernas. jangan cari kerja nnt terlebih kerja lak.

Fizah said...

dasat kan hasil kerja jen n husbandnya...tp dia dah jadi fulltime blogger, so mgkin masa byk lebih. kalu mcm kita ni, ada baiknya guna nasihat acik lea kita tu..:p

Mama Lynd said...

Fizah : Betul. nak buat tu bukan main tenyeh je. Nampak senang tp byk guna skill tu.

EllyEllies said...

suke gak prabot putih tpi mayat membangkang sekeras-kerasnya..haha..xnak putih2..nak gelap2 baru tough kut..huhu..tringin