Pages

Thursday, March 22, 2012

Persiapan Berpantang - New Layout - DONE

Doa termakbul (Yela tu)
Ku masih belum bersalin.
So plan nak ubah layout pun berjalan la hari ni.

Cepat siap sebab ada pembantu.
Jika sebelum ni nak buat keje pengalihan perabot memang buat sorang.
Keluarkan barang dari almari, alihkan, sapu pastu baru letak perabot lain pastu susun balik barang masuk almari.
Hari ni ku susun barang dalam almari je.. 
Yang lain..
Apa yang penting..Kerjasama.

So hasilnya..

BEFORE :


AFTER :
 
**Layout umah aku ni berubah sekali sebulan**

Barang2 untuk mengepam da keluarkan,
da letak kat rak bawah tu.
Toys Kaseh dia da "kemas" hangkut masuk bilik belakang tempat dia dan nenek berkubang.

Katil baby pun da siap pasang cadar da.

**Baby sayang, tunggu baby keluar je ni**
Cadar biru..?
 Boboy kah?
Tidak semestinya.. masa zaman Kaseh dulu sume benda pink,
sampai besen pun pink.
So saje la tukar selera.
Percaya kah anda?

Cadar buat sendiri je.
Bantal 4 ketui tu pun buat sendiri,
buat 4 sebab 2 untuk baby 2 untuk Kakak Kaseh.
Baby cot / tilam sume masa zaman Kaseh dulu lagi.
Just dulu tak buat cadar lapik ngan kain batik je.
Untuk adik baby mama buat cadar.

Keluarkan jugak cadar hasil tangan mama dulu.
Maner la tau Kaseh buat onar dia yang nak dok kat katil tu so adik baby kena dok kat tilam la.

Drawer baju Kaseh dan baby pun alih dah.
Memang niat asal nak letak kat situ gak nanti pas pantang,
tapi bila da jadi camni kiranya OK la.
Letak kat situ siap2.
**Nanti n3 lain la ku reveal cmner ku susun baju anak2**

Sume da siap.
Kipas pun da basuh.
Plug untuk pam dan charger Hp pun da siap.
Baby sayang.. Da boleh keluar anytime.

Meja kerja mama diletakkan di side dinding 1 lagi.
Xder masalah sangat sbb kat situ mmg ada plug,
just jauh skit dr printer dan tempat filing.
Takper, sementara je.
Pasni baby cot naik kat atas, meja tu akan kembali ke tempat asal.

Nak tahu riaksi Kaseh bila tengok baby cot da siap pasang cadar sume?
Masa mama buat kerja pasang2 ni Kaseh kuar naik didit ngan asyu.

Balik je dia macam datang kat mama.
Cuit-cuit..
Gesel-gesel..
Sambil buat gaya gedik.. Mamaaaaa.
Pastu tak banyak cakap.
Dok tercongok aje kat belakang kerusi mama.
Nenek ingat dia Uk-Uk..
Sebab dok diam je.

Pastu masa makan-makan pun diam je.
Lain macam sangat la.
Cam ktrg pun pelik asal budak ni.
Tiba-tiba...
Nenek cakap..
Haaaa... Dia dok pandang katil baby..!!!!!!
Jika sebelum ni takder cadar dia suke panjat dan lompat je.
Sampai patah katil tu.
Tapi kali ni dia pandang je.

Apa yang dia fikirkan sebenarnya?
Untuk siapa kah itu?
Kenapa katil itu sudah jadi macam tu?
Kenapa da perubahan macam tu?

Tak lama lepas tu, kami da lepak2..
Dia datang tarik tangan mama,
"Mama.. Nak dok ini"
Haaaaaa... Sudah..
Bukan taknak kasi, tapi takut nanti bila da terbiasa dia dok situ, 
ada adik nanti dia fikir "Kaseh Usye"
nanti dia yang dok kacau adik.
Teringat kisah sahabat ku..
Bila 2-3 kali mintak kami tak kasi.. 
pastu dia diam..
Hopefully dia faham.

**Kaseh ku cinta mama.. kita akan lebih seronok lepas ni sebab kita akan ada kawan baru.
Boleh main pok amai2, baca buku ramai-ramai, seronok..**


2 comments:

Imaan09 said...

yaa..jangan bagi..sbb klu dia tau ko bg arini,esuk lusa dia mintak n tau dia boleh!..tu bahaya..!

Mama Lynd said...

Lea : Kisah ko menghantui hidup kami sekeluarga.