Pages

Wednesday, March 21, 2012

Persiapan Berpantang : Mengidam Deep Freezer


Banyak betul masa ibu mengandung ni nak berangan.
Saje jenguk2 post kat KIM.
Memang jarang komen.
Tapi tertengok la gambar-gambar susu ibu kat dalam deep freezer.
Rasa cam nak tersedak.
Banyaknya..!!!!!
***Ku memang suke tengok gambar2 EBM ni, penguat semangat dan pemberi ilham**

Bila letak dalam deep freezer boleh bertahan selama 6 bulan selain dari ada ruang yang besar untuk penyimpanan EBM.

Untuk Masa sekarang ni, ku plan memang nak simpan dalam fridge 2 pintu je.
EBM dibekukan dalam keadaan begini

Dan susun dalam fridge. 
Hopefully bole muat banyak.
Tapi bila ternampak ini..

Sumber : Sini

Waaaa.... Rasa cam nak tersedak.
Bestnya..
Adakah aku akan boleh simpan sebanyak itu?
So aku perlukan deep freezer?

 
Huuuu.. Ada sesapa nak kasi ku hadiah ni tak sempena menyambut baby?
Hamekkkk kooo..!!!
Siapakah anda untuk mendapat ini? 


Hee...Plan Secara Halus ku dalam usaha nak hint kat suami.
Nanti da bersalin.. Buat stok banyak2..
Susun dalam fridge..
Buat2 merungut "Pa.. fridge da tak muat la, camner ni?"
2-3 kali cuba tiupkan jampi ni rasanya berkesan kot untuk dapat approval.
(Jangan bagitau suami saya.. Sapa nak try jampi ni boleh la..Kita tengok berkesan ke tak)

2 comments:

Momma Mia said...

insyaAllah pasti boleh...
selamat bersalin, berpantang & menyusu sis... berusaha yer!!

Mama Lynd said...

Momma Mia : Terima kasih sbb kasi semangat..