Pages

Wednesday, March 21, 2012

Persiapan Berpantang - Ubah Layout...Lagi..

Heeeee..
Ada gak 1 ketika yang terdetik "Jangan la bersalin lagi sok"
Selama ni tiap2 malam dok mengharap yang ini merupakan malam terakhir beranak 1.
Tapi malam ni..heeee

Kenapa?

Ada project y perlu diselesaikan sebelum melotop.
Percayakah anda yang bahawasanya saya ada menyimpan file excel layout rumah saya?

 Kenapa..?
Entah.. Dan hari tu di entry nii, saya da gunakan.
Terasa macam berguna pulak file entah apa-apa saya ini.

Dan sebagai persiapan berpantang,
saya juga menyediakan 1 layout diruang tamu rumah saya.
Dimana tempat saya dan anak menghabiskan masa 44 hari.

Kenapa ruang tamu?
Sebab takkan la ku nak dok kat tingkat atas?
Sapa nak angkat den turun naik?
**kalau petua nenek ku dulu, bendul pun tak kasi langkah apatah lagi tangga**

Nak dok bilik belakang?
Boring la dok tersadai sorang2 kat belakang.
Dok ruang tamu best sebab apa yang orang buat kita leh join termasuk la menonton TV.
Lagipun kalau orang datang takkan nak bersempit kat belakang.

So ku buat layout untuk ruang orang berpantang ni begini.

Yang sebelumnya, Display Cabinet tu dok kat Kids Drawer.

Tapi.. tiba2 petang tadi Bonda cakap, 
sebenarnya tak elok letak baby direct bawah kipas.
Kipas lebih kurang kat depan Sofa lebih kurang 1/3 dari lebar rumah.
Sebenarnya.. naluri keibuan ku ini juga pernah terdetik...
Tapi dibiarkan detik itu berlalu.
Terdetik nak dok kat area work table tu.

Sebab..
Ada plug untuk kerja-kerja mengepam yang lancar.

Tapi tak jadi sebab
1. Takder kipas.
2. Tak mengadap TV

Tapi bila bonda da cakap cantu mungkin ku akan dikonsider la.
Pasal kipas guna table fan je la.
Ala.. Pusing je la TV tu skit.

So, new layout will be like this.
 

Project pengalihan ini akan dijalankan esok.
Sementara papa g keje, sementara adik ada dan paling penting sementara belum bersalin.

Respond Papa ?
Belum bgtau papa lagi. 
Da siap alih baru briefing kat papa.
Heeee..
Takder keje la ni.

3 comments:

alyyani said...

wah best nye siap ada layout lagi. bila due ni? moga semua selamat ye.

Fizah said...

teringin nak lukis pelan macam ini jugok. tgk kan home tour jen? perghh..best betul kalu dpt umoh cmtu.

Mama Lynd said...

Alyyani : Da almost over due da ni. tunggu bom jangka melotop je.

Fizah : Aku pun tak tau apa motif aku bt layout ni pd awalnya. Dan akhirnya guna kat blog. Ada org kisah ke? Mmg la blog Gen tu mmg da jd kitab. Dpt tengok gambar je pun jd la.