Pages

Thursday, March 8, 2012

Persiapan Berpantang - Impian Ibu Ini..

Dok kat rumah..
Banyak masa dok "berfikir" (berangan)
Heeee..

Target lepas beranak ni nak dapatkan berat ideal.
Sejak bersalinkan Kaseh, berat paling rendah pun 58kg.
Baru je cecah.. tiba2 termengandung.
Kali ni habis je 6o hari berpantang, nak kena pulun ganti puasa,
pastu puasa lak jatuh bulan July,
so terus la sambung.
Harap2 dapat la pasang badan time raya nanti.

Impian yang ke 2..
Nak lasak.
Yela.. anak da 2..
Mama kena aktif pasti,
mana nak handle anak ceriwisku Kaseh,
ngan baby lagi,
ngan tanggungjawab rumah tangga.
So mama kena fit.
Tak bleh la asik semput je..
Sakit lutut..
Sakit Sendi..
Idola ku??
(Sorry tak jumpa gambar lain)

Mesti la mertua ku..
Anak 9.. masih boleh berlari..
Huuuu.. kagum tol.
Tu yang beria sangat bab2 pantang ni.
Nak mengamalkan berpantang yang terbaik,
dari segi pemakanan, jamu, urut, bengkung dll.
Ada org ckp penjagaan terbaik dalam pantang menjamin kesejahteraan hidup sepanjang hayat.
Lagi2 pantang nak pertama.. sangat penting.
For me too late?
Lantak la Late is better than never.

Ok la.. Salam siaran dari Ibu yang dok tercongok dirumah..
Assalamualaikum..

2 comments:

Imaan09 said...

sorry to say.. tukang urutku gtau..nk fit kna pantang cafien.. anda boleh??
apa pun best of luck..aku nk bli penimbang laa

Mama Lynd said...

Haaaa.. aku tidak fit tanpa cafein..