Pages

Friday, July 16, 2010

Aku dapat bayaran CASH

Pagi jumaat yang indah
Tapi aku mendapat pembalasan atas segala perbuatan dan niat buruk aku.
Waaaaaaaaa
Menyesalnya ya Allah..
Ampunkan dosa aku.
Ceritanya begini
.
.
.
Kat kilang ni aku ada special parking.
Parking berbumbung dan dekat ngan entrance.
Sebnarnya tu parking manager.
Ktrg yang bawahan ni parking tak berbumbung dan jauh skit la.
Tapi ada la beberapa tempat yang kosong samada manager da brenti or manager tak pakai kete.
**Ada tau manager yang datang keje pakai moto**

So atas kebijaksanaan aku, aku berjaya dapat 1 parking bila aku dapat tahu srg supporter Jepun ni da dihantar pulang ke negara dia.
Aku da tau no kete dia so tinggal masuk je la.
So aku hidup la ngan aman damai.

Bagi orang bijak yang lain dia akan cari tempat parking mane yang tak sama ngan no kete.
So dia akan tahu itu adalah tempat parking yang tidak bertuan.
Tapi ni mmg memerlukan kerja keras la.

Tak tau la aku bersangka buruk ke apa.
Tapi aku suka usha akak ni dia kadang2 dapat bumbung kadang2 tak.
**Ku ter"usha" dia sbb kete dia cam best.
1 hari tu ku ternamapak dia macam mengusha la tempat parking tu.
Terdetik kat kepala aku ni "Dia tengah usha parking la tu"

Sampai la semalam..
Aku da sampai tengok dia nak masuk parking aku.
Aku pantas dan tuntas tanpa hati perut aku pancong dan masuk parking tu.
Dalam kepala aku masa tu "Ehhh.. Ni parking aku"
Klu sesama geng ktrg klu tau tu da port org,
drg takkan masuk punyer.
**Yeke kawan2?**

Terdetik la jugak kesian kat akak tu.
Da la pregnent.
**Jahatnya aku**

Hari ni aku nekad nak datang awal sbb mesti akak tu nak balas dendam
**Aku rasa la dia pikir gitu**
Sampaikan Kaseh pun ku suruh suami ku yang anto.
Dalam kelam kabut nak kuar tu da sampai simpang nak kuar dr rumah tu tiba2..
"GEDEGANG!!!"
Alamak..
Ku langgar dinding longkang.
Tayar ku pecah!! Koyak!! Dan Rabak!!
Patah balik
Suami ku tukar tayar.
Tak boleh nak tampal apa pun kena tukar tayar.
Sudahnya duit melayang..
Slot in 3 minit 13 saat lambat..
Kena parking jauh gilerrrrrr..

Dalam kepala aku terawang2 perkataan
"AKU DA DAPAT BALASAN CASH DR ALLAH"
Siap keep da change lagi.

Moral of da story..
Beringat la klu kita buat naya kat org anytime kita akan dapat pembalasan samada dlm keadaan sedar atau tidak.

**Ku syukur sebab Allah bukakan hati ni tunjukkan apa tujuanNya atas insiden hari ini**
**Ini merupakan peringatan sebelum kejadian yang lagi teruk**
**Datang keje ngan niat yang betul**
**Tahniah kak sebab dapat parking tu**


3 comments:

umialya said...

hahahhaa. tergelak besar akak, ia peringatan ntk akak gak.. moga dihati ni, putih bersih je.. tp, tu ler, kita manusia, kdg2 ader gak berkaler kelabu nye!!

ayu said...

lyn, hehe...ayu pun mula2 baca nak tergelak pun ada......apa2pun, betul kata kak tini, lps ni kena hati2 la ye..hehe

KasehKu said...

Ceh.. Ingat dapat belas ihsan.
Dapat gelak.
Tu la..Bak kat mamat singh kat depan saya ni.
GOD WITH YOU