Pages

Friday, July 30, 2010

Weekend Datang Kembali..

Asal jumaat je hepi..
Asal Hepi je Jumaat..
Tapi hari jumaat ni istimewa skit..
Kenapa..?
Biar ku simpan sndri..
At least ada kegembiraan disaat zaman kemeruduman hasil tenusu ku ini..
Weekend ni ada beberapa plan yang menunggu :

1. Nak g cari langsir.
Ada beberapa tempat dlm pikiran. NIlai..? Jakel Sek 7, Shah Alam..? SSF, kat mane tu..?
Sume tempat tu nak konsider location and harga.
Katanya Jakel mahal tapi banyak pilihan dan dekat.
Katanya Nilai murah (yeke..?) dan banyak pilihan tapi jauh dan blum tentu ada pun.
(bleh g Ais room skli)
Katanya SSF (ni cadangan pakwe Singh kat depan ku ini) maner tau ada yang berkenan dihati and no comment yet tapi mesti la harganya terlebey sudah kot.
Nak cari kain je sbb nya nak jait sndr.
Sapa nak buat tempahan langsir?
Sila22 kannn.
Tapi tak leh la xpect cam profesional pnyer jaitan.
Hehehehehe.
Citer pasal langsir ni frust jgk la sbbnya da sblum cat rumah da terbayang2 warna yang nak.
Tapi pas cat, color untuk main wall da lari, xtau la salah base ke salah pilih.
Tapi tak seperti yang digambarkan la.
So da kena pikir warna lain.
Ermmm... Warna apa eak..?

2. Annual Dinner Company En Suami.
Petang sabtu da kena g Subang untuk dinner.
Tema nya ntah apa ntah.
Walau apa pun temanya aku tetap takder baju lagi nak pakai.
Dannnnn yang paling penting kena mekap ke???
Selama ni klu g dinner kat U pun org lain tg contengkan.
Adik kawin hari tu adik pompuan aku yang contengkan.
Takkan nak g bodo camtu je.
Sian laki aku nnt org tengok bini dia sememeh.
Ermmm...
Yang buat dalam dilema lagi aku kena tinggalkan Kaseh ku bucuk2 kat mertua ku.
Ku tak pernah tinggalkan Kaseh selain dekat nursery.
Berdebar jugak la.
2 hari yang ptt ku habiskan dengan Kaseh ku da terganggu.
Mama going to miss you honey bunny muah..muah..

3. Trip to Sungai Buloh.
Da lama aku tak g Sg Buloh carik pokok bunga.
Last aku g 3 hari sebelum bersalin.
Sebelum tu sukeeeee sangat g sana jalan2 cuci mata.
Tapi kali ni ada misi.
Ak nak make over taman rumah ku yang sekangkang kera tu.
Rumput philipine kat umah ku da mati da sbb ktrg pasang awning so matahari tak masuk.
Untuk pengetahuan semua, rumput ini memerlukan sekurang2nya 8 jam sinaran matahari.
Baru la dia akan tumbuh dengan cantekkkkkk.
Tapi skrg rumput itu tidak sesuai untuk rumah ku.
Idea baru?
Tungguuuuuu.
Nanti ku tunjuk before and after.
Ku jgak nak make over water fountain ku itu.
Da boring.
Idea baru..?
G sana baru leh cari ilham.
Untuk pengetahuan semua, ku suka buat lanscaping ni.
Buat sendri tau.
Bukan pasang siap.
Klu pasang siap main riban2 beb.
Tapi sbb buat sndr sgt la save.
Yang penting kena pandai mix and match.
Nak rundingan lanscape?
Jangan harap...sbbnya ku ikut sedap mata sndr je so tak sesuai untuk tontonan umum.
Hehehehehe.

4. Mengecat rumah
Weiiiiiii...
Dok sebok g sana sini, aku blum siap ngecat.
Ada 1 wall lg blum setel.

Nota Lutut : Bnyaknya cadangan aktiviti. Ntah jadi kenyataan ke tidak.


3 comments:

Imaan09 said...

wah wah....banyaknyeeee cadangan.. klu g nilai, dtg aa umah aku, amik baju ko..

Anna Da Lady said...

weh, ko ni cakap je..tunjukla gambo sekali ape yg tak jadi..nak tengok jugak umah ko tu..hehe..weh, gi Kamdar la...mak aku suka beli kain langsir dari situ...hukhuk..

KasehKu said...

Imaan09 : Cadangnya mmg nak singgah bangi. Tapi ada bebarapa agenda aku ngan ko yang aku blum complete lagi sblum aku jmpa ko. Tak complete cam tak complete jgk la perjumpaam kita. Nnt da setel aku jumpa ko eak. Mgkin bukan diz weekend.

Kamala : Kan den kato tungguuuuuuu. Hehehehehe.
Nak kasi gmbr B4 je bleh la. After blum siap lg.
Nak tengok jgk??? Datang la ke teratak buruk ku itu.