Pages

Thursday, July 22, 2010

Dalam Kepala Otak KU

Erm...
Bz and Bz..
Dalam kebzian ni macam2 berlegar2 dlm kepala botak ku ini..
Check List / Skill yang aku nak blajar or need to improve :

1. Bila la aku nak start berCD ni..?
- CD beli dr seblm bersalin lg. Start je belum.

2. Bila aku nak praktis guna ringsling ni..?
- Beli masa pas pantang tapi sampi sekarang dok guna alasan "Tak Reti"

3. Bila aku nak pandai nenenkan Kaseh sambil berjalan..
- Tercetus inisiatif ini lepas baca buku MAMA SAYA LAPAR, Wardina pandai nenenkan sambil jalan. So i should try toooo.

4. Bila aku nak buat Flow Chart idup aku ni.

5. Bila la aku nak start masak kat umah secara konsisten ni.

6. Bila la aku nak mengepam secara konsisten ni.
- Bila kuar supplier slalu skip. Padahal pam bawak.
- Bila malam je malas nak ngepam lagi2 bila stok Kaseh untuk esok da cukup.

7. Bila la aku nak buat Power Pumping ni.

8. Bilo la den nak start menabung sendiri ni.
- Hehehehehe

9. Bila la aku nak completekan work station aku kat umah tu.

10. Bila la den dapat cuti panjang dan orang bagi gaji ni.
- Bersalin je kot ni.... Hehehehehe



5 comments:

umialya said...

yg no. 3 tu, akak berjaya lakukan.. biasanya turun dari kete pas balik keje nak masuk umah, cover ngn tudung je.. suami pnah tegur, malu le nnt ader org nmpk.. senyum je jnji Alya terus nyusu n tido kekenyangan.. senang ummi nak salin baju n mandi..

KasehKu said...

Huhuhu..
Kena bljar kak.
Sy ada baca artikel yang ada org leh nenenkan sambil pilih barang time shopping.
Jom kita coba...

ayu said...

lyn, free tak ahad ni..
jum g sgm under SI.com kat taman tasik bangi..
topik ttg puasa ketika bf..menarik kan..
apa2 kalau jd pergi, roger ayu ye.. no phone ayu ada pada lea..^_^

KasehKu said...

Nak g sangat..
Tapi ahad kena balik kg.
Ada kenduri.
Perasssss betul.
Niat mmg nak jumpa ayu.
Nak belajar pakai ring sling.
Waaaaaa..Melepas lg.

nur said...

yg no satu tu, boleh dah nak mula... rugi tau, dah ada Cd tp x guna :)
no tiga... akak selalu buat... mmg best, baby x meragam, kita pun bleh shopping... akak guna t-shirt menyusu
yg no 10 tu... tunggu la kaseh besar dulu... biar dia bermanja lama skit :)